Antena Meniu Search
x

Scandal uriaș în Australia: KFC a decis să pună varză în hamburgeri. Cât a ajuns să coste o bucată de salată verde

Premierul australian a reacţionat joi la "scandalul verzei" care agită reţelele sociale din ţara sa după decizia companiei KFC de a adăuga varză în salată din cauza inflaţiei galopante care afectează salata verde, informează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 10:51

În unele orașe din Australia, salata verde s-a scumpit și cu 300%.
Restaurantele KFC din Australia au decis să amestece varza și salata verde din produsele pe care le vând. - Profimedia

Potrivit premierului Anthony Albanese, decizia "nebună" a KFC de a înlocui jumătate din salata verde cu varză în hamburgerii săi cu pui şi în alte produse a dus la o "criză naţională". În Australia, ţară unde inflaţia este de 5,1%, preţurile la salata verde au crescut cu 300% în unele oraşe, din cauza recentelor inundaţii şi a creşterii preţurilor la carburant la nivel mondial.

Cabbagegate a devenit un scandal național

O singură bucată de salată verde iceberg, care putea fi achiziţionată altă dată cu 2 dolari australieni (1,34 de euro), costă deja aproape 8 dolari (5,35 de euro) la Sydney şi Melbourne. În consecinţă, reţeaua de fast-food KFC a anunţat la începutul săptămânii că clienţii săi australieni vor trebui să se mulţumească o perioadă cu un amestec jumătate salată-jumătate varză în hamburgerii săi. Această decizie a provocat furie printre numeroşi internauţi australieni.

"Varza nu este acelaşi lucru ca salata verde. Pur şi simplu nu este corect", a explicat Anthony Albanese la postul de radio KIIS FM din Sydney. "Voi pune aceasta pe agenda consiliului de miniştri de astăzi. Cabbagegate! (scandalul verzei)", a adăugat premierul australian. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scandal uriaș în Australia: KFC a decis să pună varză în hamburgeri. Cât a ajuns să coste o bucată de salată verde