Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Călătoria cu trenul în Europa, în condiții de lux

Pentru români, călătoriile cu trenul în scop turistic au fost de mult date uitării. Însă, alte ţări din Europa precum Spania, Italia şi Elveţia oamenii au făcut din mersul cu trenul sejururi de lux de-a lungul şi de-a latul bătrânului continent.

de Redactia Observator

la 29.09.2020 , 17:21

  • Turiştii îşi petrec sejurul în apartamente de cinci stele.
  • Mesele sunt pregătite de chefi cu stele Michelin.

Şi nu vă imaginaţi că în trenurile străinilor avem parte de condiţiile din garniturile de la noi. Turiştii îşi petrec sejurul în apartamente de cinci stele, în care au mai mult decât îşi pot dori. Inclusiv jacuzzi. 

Iar mesele sunt pregătite de chefi cu stele Michelin. Sunt condiţiile pe care le oferă o companie feroviară din Spania. Călătoria de opt zile începe în oraşul istoric Santiago de Compostela şi se sfârşeşte în Leon. Călătorii vor parcurge peste 600 de kilometri şi de la bord vor putea admira peisaje precum Goful Biscaya şi Munţii Cantabrici. Totul pentru 3600 de euro.

Mergem mai departe în Slovenia. Călătoria începe în nordul ţării şi se termină în regiunea Trieste a Italiei. Aici turiştii pot admira Alpii Iulieni şi traversează cel mai mare pod din piatră din lume.

Vezi și

Calea ferată pe care o străbat a fost construită în urmă cu mai bine de un secol pentru a face legătura dintre vestul Austriei şi sudul Germaniei cu portul austro-ungar Trieste. Trenul funcţionează cu aburi iar personalul de la bord încă poartă acelaşi timp de uniformă ca la începutul anilor 1900.

Când spunem călătorii cu trenul în munţi, ne vin în minte, de cele mai multe ori, imaginile din Elveţia. Peisajele spectaculoase cu Alpii şi pădurile de conifere atrag o mulţime de turişti, indiferent de sezon.

Şi au timp pe îndelete să admire priveliştea. Trenul circulă cu 40 de kilometri pe oră, iar o călătorie de la Zermatt la St. Mortiz durează în medie şapte ore şi jumătate. În tot acest timp, pasagerii au şi o experienţă culinară pe măsură. Sunt serviţi cu şampanie şi preparate de fine dining.

La fel de spectaculoase sunt şi călătoriile în Scoţia. Mai ales pentru fanii Harry Potter. Şi spun asta pentru că unul dintre viaductele de pe traseu au apărut în îndrăgitele filme pentru copii. Dar mai aproape de casă sunt excursiile cu Expresul Muntegru care se încheie în capitala Belgradului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Călătoria cu trenul în Europa, în condiții de lux