Antena Meniu Search
x
LIVE

Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă un proiect ce presupune verificări suplimentare pentru vânzarea armelor de foc. Iniţiativa are rolul reducerii atacurilor armate

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un proiect care prevede intensificarea verificărilor la vânzarea armelor de foc. Iniţiativa legislativă are rolul reducerii atacurilor armate. Proiectul de lege, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să ajungă în Senat.

De Andreea Anghel la 12.03.2021, 07:48
Iniţiativa are rolul reducerii atacurilor armate
Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă un proiect ce presupune verificări suplimentare pentru vânzarea armelor de foc - Profimedia Images
  • Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat un proiect de lege ce presupune intensificarea controalelor la vânzarea armelor
  • Este vizată reducerea atacurilor armate

Camera Reprezentanţilor din Statele Unite a aprobat, joi, un proiect de lege care prevede intensificarea verificărilor persoanelor care achiziţionează arme de foc, iar iniţiativa legislativă, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să ajungă în Senat. 

Proiectul de lege prevede ''utilizarea actualelor proceduri de verificare'' pentru a asigura că persoanele care au interdicţii de achiziţionare a armelor de foc sunt oprite să le obţină. Proiectul de lege a fost aprobat cu un raport de voturi de 227 la 203 de Camera Reprezentanţilor. Opt congresmeni republicani au votat în favoarea proiectului. Un singur congresman democrat a votat împotrivă. 

Obiectiv: reducerea atacurilor armate

Iniţiativa legislativă prevede aplicarea unor noi criterii de verificare a transferurilor de arme între părţi private, în cadrul eforturilor de limitare a atacurilor cu arme de foc din Statele Unite, notează mediafax.ro. 

''Nu ar trebui să avem nevoie de o pandemie pentru reducerea violenţelor armate în această ţară. Ar trebui să putem face acest lucru prin adoptarea de către Congres a unor măsuri logice de siguranţă pentru a îngreuna achiziţionarea armelor de către cei care nu le folosesc responsabil'', a declarat Steny Hoyer, liderul grupului parlamentar democrat din Camera Reprezentanţilor.

Însă criticii susţin că măsurile constituie încălcări ale celui de-al Doilea Amendament al Constituţiei SUA şi că nu vor contribui la reducerea violenţelor. Congresmanul republican Thomas Massie a argumentat că statisticile arată că cele mai multe infracţiuni armate nu sunt comise de persoane care au achiziţionat legal arme de foc.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie aprobat şi în Senat, unde majoritatea favorabilă ar putea fi mai greu de obţinut.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Camera Reprezentanţilor din SUA aprobă un proiect ce presupune verificări suplimentare pentru vânzarea armelor de foc. Iniţiativa are rolul reducerii atacurilor armate