Antena Meniu Search
x

Video Canicula sufocantă s-a năpustit asupra mai multor țări din sudul Europei. Valul de căldură Cerberus a făcut deja victime în Italia: "Parcă aş fi în Africa"

România se aseamănă, în aceste zile, cu mai multe ţări din sudul Europei, prin starea vremii: caniculă sufocantă însoţită, uneori, de furtuni violente. Valul de căldură botezat Cerberus, după numele unui monstru din Infernul lui Dante, a făcut deja cel puţin o victimă în Italia. Astăzi ar putea fi depăşit un record absolut de temperatură, în timp ce în Croaţia pompierii se luptă cu primul incendiu de pădure, înteţit de căldură şi vânt

de Redactia Observator

la 14.07.2023, 08:22

Vezi și

Mercurul ar putea urca până aproape de 49 de grade în Sardinia, dar valori de peste 35 sau chiar 40 de grade se înregistrează deja de câteva zile în alte regiuni italiene. Un bărbat de 44 de ani, care refăcea marcajele rutiere în plin soare, şi-a pierdut cunoştinţa şi a murit mai târziu la spital. Alte persoane, inclusiv turişti, au leşinat în stradă. Meteorologii spun că, în cele din urmă, valul de căldură Cerberus se va stinge, dar aproape imediat va urma altul, care a primit şi el deja un nume, Charon, preluat tot din Infernul mitologic.

Verile sunt mereu calde în Grecia, dar acum s-au depăşit limitele, cu temperatură până la 44 de grade. Localnicii se refugiază, dacă pot, în apele mării în timp ce turiştii străini, între care mulţi români, se străduiesc să-şi facă datoria şi să viziteze monumentele.

Temperaturile ridicate au lovit în mai multe părți ale lumii

Turist din Ungaria: Nu e cu mult mai cald decât este acum la mine acasă , dar într-adevăr este greu. Parcă aş fi în Africa.

Pe acelaşi subiect

 Turişti din Danemarca: Facem tot ce putem, cu apă şi cremă cu protecţie solară, ca să putem umbla, pentru că tot vrem să explorăm oraşul chiar dacă e foarte cald.

Spania are parte de un scurt răgaz: mai sunt peste 40 de grade doar în Andaluzia sau în insulele Canare.

Pe caniculă nu lipsesc nici incendiile de vegetaţie. Pe litoralul croat al mării Adriatice, sute de localnici şi turişti au fost evacuaţi după ce flăcările s-au apropiat de zonele locuite. Din fericire nu au fost victime.

Vremea este la fel de necruţătoare şi în Statele Unite. Avertismente de căldură excesivă sunt în vigoare pentru peste o sută de milioane de oameni. Cel mai mult suferă grădinarii şi alţi lucrători nevoiţi să muncească în aer liber, dar şi oamenii fără adăpost, care caută cu disperare puţină umbră. Între timp, zona aeroportului din Chicago a fost devastată de câteva tornade. Iar locuitorii din Vermont încearcă să înlăture urmările unor inundaţii de amploare istorică înaintea unui nou val de ploi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Canicula sufocantă s-a năpustit asupra mai multor țări din sudul Europei. Valul de căldură Cerberus a făcut deja victime în Italia: "Parcă aş fi în Africa"