Antena Meniu Search
x

Capitala Georgiei, Tbilisi, şi-a ales ca primar una din cele mai cunoscute personalităţi

Kaha Kaladze a fost, ani de zile, o vedetă a clubului AC Milan şi căpitanul echipei naţionale a Georgiei, înainte de a se retrage pentru a intra în politica.

Vezi și

Kaha Kaladze a fost, ani de zile, o vedetă a clubului de fotbal AC Milan şi căpitanul echipei naţionale a Georgiei, înainte de a se retrage pentru a intra în politică. El spune că şi în noua sa activitate, exact ca şi pe stadion, esenţial este spiritul de echipă.

Kaladze a evoluat nouă ani la AC Milan, care l-a achiziţionat, în 2001, cu 16 milioane de euro, iar în Naţionala Georgiei a jucat nu mai puţin de 15 ani. Cu Milan, a câştigat de două ori Liga Campionilor şi multe alte trofee. S-a retras din fotbal în 2011 şi aproape imediat a fost ales deputat în Parlamentul Georgiei şi a devenit vicepremier şi ministru al Energiei. A considerat, însă, că va putea realiza mai mult ca primar al capitalei.

În alegeri, Kaladze s-a confruntat cu alţi şapte candidaţi, dar niciunul nu era atât de popular ca el. Cel mai puternic adversar, un jurnalist de televiziune, spera doar să-l poată înfrunta în turul doi. Dar scrutinul a fost decis din prima.

Emoţionat, fostul sportiv le-a mulţumit celor ce l-au votat şi le-a promis că va fi mereu alături de ei. 

Kakha Kaladaze: "Doresc, în primul rând, să le mulţumesc tuturor locuitorilor din Tbilisi. Le mulţumesc în mod deosebit suporterilor noştri, echipei mele."

Kaladze recunoaşte că, în mandatul său de patru ani, nu va reuşi să soluţioneze problemele care s-au acumulat, la Tbilisi, de mai bine de două decenii. El s-a angajat, însă, să iniţieze proiecte şi reforme care să aibă, de la început, rezultate concrete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Capitala Georgiei, Tbilisi, şi-a ales ca primar una din cele mai cunoscute personalităţi