Antena Meniu Search
x

Capitala SUA a rămas fără curent!

O pană de curent de mare amploare a pus pe jar autorităţile din capitala federală americană, Washington. Din fericire, avaria s-a produs ziua aşa că oraşul nu a rămas în întuneric

Vezi și

O pană de curent de mare amploare a pus pe jar autorităţile din capitala federală americană, Washington. Din fericire, avaria s-a produs ziua aşa că oraşul nu a rămas în întuneric

Dar zeci de mii de oameni au fost lipsiţi de curent electric iar activitatea multor instituţii a avut de suferit.

Cât despre Casa Albă, generatoarele şi-au făcut datoria şi se pare că preşedintele Obama abia a observat incidentul. Luminile s-au stins în timpul obişnuitei conferinţe de presă de la Departamentul de Stat, desfăşurată într-o sală fără ferestre. Purtătoarea de cuvânt nu şi-a pierdut sângele rece şi a continuat să răspundă la întrebări la lumina unui telefon mobil. 

Avaria a întrerupt şi discursul rostit de Oprah Winfrey la ceremonia lansării unui timbru poştal dedicat unei mari poete americane, dispărute anul trecut. Şi această ceremonie a continuat pe întuneric până ce generatoarele au intrat în funcţiune. Probleme mai grave au apărut pe străzi, unde semafoarele s-au stins pe neaşteptate, sau în muzeele care au fost evacuate deoarece vizitatorii nu mai puteau vedea nimic.

În primele momente, mulţi s-au gândit la un atac terorist. Militarii nu doresc să facă speculaţii pe acest subiect dar recunosc că incidentul i-a îngrijorat şi pe ei.

Doar preşedintele Obama pare să nici nu fi simţit avaria, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe. Autorităţile au precizat ulterior că avaria s-a produs la o staţie de transformare din Maryland. Nimeni nu a fost rănit şi nu există niciun indiciu al unui act terorist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Capitala SUA a rămas fără curent!