Antena Meniu Search
x

Cartelul mexican CDG prezintă scuze după răpirea "din greșeală" în care au murit doi americani

Reprezentanții unui cartel mexican au prezentat scuze publice prin intermediul unei scrisori pentru atacul în urma căruia au murit doi americani. De asemenea, cartelul a predat cinci oameni despre care susține că au fost autorii atacului, transmite Mediafax, care citează Reuters.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 17:46

răpire din greșeală în Mexic
Cartelul mexican CDG prezintă scuze după răpirea "din greșeală" în care au murit doi americani - Profimedia Images

Patru americani au fost răpiți în orașul mexican de frontieră Matamoros, iar anchetatorii au spus că probabil aceștia au fost confundați cu niște traficanți de droguri de membrii unei grupări afiliate Cartelului Golfului din Mexic. Ulterior, polițiștii mexicani i-au găsit pe americani într-o magazie, doi dintre aceștia fiind morți. Cadavrele au fost predate autorităților americane.

Se pare că membrii grupării responsabile pentru răpiri au crezut că americanii le invadau teritoriul. Cinci presupuși vinovați au fost predați poliției de către șefii cartelului. Aceștia aveau mâinile legate și lângă ei a fost găsită o scrisoare.

Ziarele mexicane au publicat fotografii ale scrisorii în care gruparea își prezenta scuze pentru evenimentele din Matamoros și spunea că predă cinci bărbați care au fost implicați în răpiri. O sursă mexicană din rândul anchetatorilor s-a arătat sceptică în legătură cu vinovația celor cinci.

Americanii, veniți cu probleme medicale în Mexic, au fost răpiți din greșeală

Pe acelaşi subiect

Cei patru cetățeni americani au fost atacați și răpiți vineri de bărbați înarmați în nord-estul Mexicului. Ei se aflau în orașul mexican pentru o procedură medicală. 

Anchetatorii cred că un cartel mexican i-a confundat cu traficanți de droguri haitieni. Americanii au intrat vineri în orașul Matamoros la bordul unui mașini albe cu numere de Carolina de Nord, a anunțat FBI din San Antonio. Acolo, s-a tras asupra lor și mai mulți bărbați înarmați neidentificați i-au băgat într-o mașină care a dispărut de la fața locului.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a declarat că americanii călătoreau din motive medicale. "Informațiile pe care le avem sunt că au trecut granița pentru a cumpăra medicamente în Mexic, a avut loc o confruntare între grupuri și au fost luați ostatici. Întregul guvern lucrează la asta", a declarat președintele Mexicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cartelul mexican CDG prezintă scuze după răpirea "din greșeală" în care au murit doi americani