Antena Meniu Search
x

Video Casa lui Joe Biden din Delaware, percheziţionată de FBI. Nu a fost găsit niciun document clasificat

FBI-ul a percheziționat una dintre casele președintelui Joe Biden din Delaware, în cadrul investigației cu privire la documentele clasificate, a dezvăluit avocatul său. Agenţii federali nu au găsit niciun document clasificat. Percheziția FBI de astăzi marchează cea de-a treia percheziție făcută de agenții federali asupra spațiilor folosite de Biden în căutarea unor documente clasificate. FBI a percheziționat anterior casa lui Biden din Wilmington, Delaware, acolo unde ar fi găsit mai multe astfel de documente. Această acțiune a avut loc pe 20 ianuarie.

de Redactia Observator

la 01.02.2023, 22:27

Vezi și

UPDATE: Niciun document clasificat nju a fost găsit găsit în percheziţia de miercuri la reşedinţa balneară a preşedintelui american Joe Biden, la Rehoboth, în Delaware (est), anunţă avocatul său personal Bob Bauer, însă anchetatorii au luat cu ei documente legate de activitatea vicepreşedintelui democrat (2006-2017), relatează AFP, citat de news.ro.

Această operaţiune - efectuată potrivit avocatului Bob Bauer ”în deplină cooperare” cu poliţia federală (FBI) - s-a desfăşurat timp de trei ore şi 30 de minte, miercuri, iar niciun document cu menţiunea de clasificare nu a fost găsit”, anunţă într-un comunicat avocatul. Anchetatorii au luat însă cu ei documente legate de activitatea lui Biden de vicepreşedinte american (2006-2017).

Avocatul personal al preşedintelui democrat a anunţat miercuri că reşedinţa clientului său era percheziţionată de către FBI şi că Joe Biden coopera ”deplin” cu poliţia federală. ”Din motive de securitate şi de procedură, (FBI) a vrut să procedeze la această acţiune fără să o comunice în realabil, în mod public, iar noi am decis să cooperăm”, a precizat avocatul.

Casa lui Joe Biden din Delaware, percheziţionată de FBI

Pe acelaşi subiect

"Astăzi, cu sprijinul și cooperarea deplină a președintelui, Departamentul Justiției (DOJ) efectuează o percheziție planificată a casei sale din Rehoboth, Delaware", a scris avocatul personal al lui Joe Biden, Bob Bauer, într-un comunicat.

"În conformitate cu procedurile standard ale DOJ, în interesul securității și integrității operaționale, autoritățile au încercat să facă această acțiune fără o notificare publică prealabilă și am fost de acord să cooperăm", a spus Bauer. "Vom avea mai multe informații la încheierea perchezițiilor de astăzi."

Percheziția a avut loc în ziua în care Departamentul de Justiție a anunțat că Robert Hur, anchetator special, și-a început oficial activitatea de supraveghere a anchetei privind modul în care Biden a gestionat documente clasificate. 

Scandalul documentelor clasificate pe care Joe Biden nu le-a predat

Documente clasificate din perioada când Joe Biden a fost vicepreşedinte au fost descoperite în noiembrie 2022 de avocaţii personali ai preşedintelui american la un think tank din Washington, a declarat luni un avocat de la Casa Albă, relatează Reuters.

Aproape zece documente au fost găsite la biroul lui Biden de la Centrul Penn Biden pentru Diplomaţie şi Implicare Globală, a relatat anterior CBS News, adăugând că Procurorul General al SUA, Merrick Garland, a cerut procurorului din Chicago să analizeze documentele clasificate, care au fost predate Arhivelor Naţionale. Materialele clasificate au fost identificate de avocaţii personali ai lui Biden la 2 noiembrie 2022, cu câteva zile înainte de alegerile de la mijloc de mandat, a precizat luni într-un comunicat Richard Sauber, avocat special al preşedintelui.

După câteva zile, avocaţii preşedintelui american Joe Biden au descoperit un ''mic număr'' de documente marcate ca fiind confidenţiale într-un garaj al locuinţei private a şefului statului din oraşul Wilmington, statul Delaware, a anunţat joi Casa Albă, transmit AFP şi Reuters.

Un alt document a fost găsit într-o încăpere adiacentă garajului, în timp ce în casa din staţiunea Rehoboth Beach, tot în Delaware, dar pe malul Atlanticului, nu s-au găsit documente, a precizat într-un comunicat avocatul special al Casei Albe Richard Sauber. Administraţia "cooperează pe deplin" pentru a se asigura că documentele găsite sunt gestionate în mod adecvat, a menţionat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Casa lui Joe Biden din Delaware, percheziţionată de FBI. Nu a fost găsit niciun document clasificat