Antena Meniu Search
x

CDC, noi date privind eficiența vaccinării: Din 75 de milioane de americani imunizați au fost înregistrate 5.800 de infectări cu COVID și 74 de decese

Mai mult de 1 din 5 americani au fost imunizați împotriva COVID-19. Dar există riscul redus ca persoanele vaccinate să mai poată contracta coronavirusul, deși infecțiile sunt extrem de rare și de obicei destul de ușoare.

de Redactia Observator

la 16.04.2021, 08:21

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Din cele 75 de milioane de persoane din SUA care au fost vaccinate cu ambele doze de vaccin, aproximativ 5.800 au fost testate din nou pozitiv pentru COVID-19, potrivit noilor date de la Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, scrie Business Insider.

Din cei 5.800 de cetățeni, aproximativ 400 sau 7%, au avut nevoie de spitalizare, iar 74, sau 1,3%, au murit din cauza bolii, a declarat CDC într-un comunicat. O treime din infecțiile descoperite (29%) au fost asimptomatice, iar 40% din infecțiile descoperite au fost la persoanele peste 60 de ani, imunizate. 

Raportul, așa cum Dr. Anthony Fauci și alți experți în sănătate publică au subliniat de luni de zile, arată că vaccinarea nu este singura modalitate de a pune capăt pandemiei. Purtarea măștilor și distanțarea fizică rămân extrem de importante pentru a opri circulația virusului.

„Vaccinul funcționează conform așteptărilor”

Aceste cazuri raportate în SUA sunt în conformitate cu modul în care funcționează alte vaccinuri, a spus CDC.

"Ne așteptăm să apară mii de astfel de cazuri de infectare după vaccinare, chiar dacă vaccinul funcționează așa cum era de așteptat".

Infecțiile după vaccinare au apărut la aproximativ 0,008% dintre persoanele cărora le-au fost administrate ambele doze de vaccin anti-COVID-19. Cazurile grave au fost foarte rare. Departamentul de Sănătate din Minnesota a înregistrat zero decese în primele 89 de cazuri de infecție descoperite în stat.

"Este important să știm că, chiar dacă cineva este vaccinat și apoi devine unul dintre puținii ghinioniști care au contractat din nou virusul, poate exista un anumit nivel de protecție oferit de vaccin", a declarat Kris Ehresmann, director Departamentului de Sănătate din Minnesota. 

Noile cifre prezentate în raportul CDC sugerează, de asemenea, că vaccinurile autorizate pot preveni cazurile cele mai grave care pot duce la deces: au fost înregistrate 74 de decese la 75 de milioane de persoane complet vaccinate.

„Oamenii care au făcut ambele doze de vaccin ar trebui să continue să-și ia ăsuri de precauție în locurile publice, cum ar fi să poarte o mască, să respecte distanțarea fizică, să evite aglomerația și spațiile slab ventilate și să se spele des pe mâini”, a transmis CDC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » CDC, noi date privind eficiența vaccinării: Din 75 de milioane de americani imunizați au fost înregistrate 5.800 de infectări cu COVID și 74 de decese