Antena Meniu Search
x

Video Ce arme au trimis ţările membre NATO Ucrainei, pentru a se apăra de armata rusă

În războiul care se apropie tot mai mult de graniţele României, ţările NATO nu intervin de facto. Dar armele lor, da. Ajutorul militar din Vest este esenţial pentru ca ucrainenii să facă faţă ofensivei brutale pe care ruşii o pregătesc pe frontul de Est. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 12.04.2022, 20:00

Vezi și

Marea Britanie a anunţat deja că va trimite rachete antinavă de tip Starstreak. Sunt arme cu rază scurtă de acţiune, cântăresc 20 de kilograme şi pot lovi ţinte de până la 7 kilometri.Tot din Marea Britanie vor ajunge pe front vehicule blindate şi 800 de rachete antitanc.

Cehia a decis să sprijine Ucraina cu tancuri T72. Blindatele, proiectate în fosta Uniune Sovietică, sunt dotate cu un tun de 125 de milimetri, dar şi cu o mitralieră antiaeriană. Tot Cehia a decis să trimită armatei ucrainene şi sisteme de rachete Strela 10.

NATO, în sprijinul Ucrainei

Slovacia pune la bătaie sistemul antiaerian S 300. Poate detecta ţinte până la 300 de kilometri distanţă şi distruge rachete de croazieră, balistice, dar şi avioane.

Pe lângă toate aceste sisteme militare, trebuie amintite şi dronele turceşti Baikratar, şi dronele kamikaze donate de americani.

In plus, Uniunea Europeană a aprobat 450 de milioane de euro ca ajutor militar direct acordat Ucrainei. Banii vor fi folosiţi pentru a cumpăra sisteme de apărare antiaeriană, arme individuale antitanc şi muniţie. Alte 50 de milioane de euro sunt prevăzute pentru carburanţi şi echipamente de protecţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ce arme au trimis ţările membre NATO Ucrainei, pentru a se apăra de armata rusă