Ce este virusul Marburg, care a alertat Germania. Doi studenţi s-ar fi infectat în Rwanda
A fost alertă majoră în Gara Centrală din Hamburg, unde două linii au fost închise timp de câteva ore din cauza unei posibile infecții cu virusul Marburg. Un student la Medicină şi iubita sa, care se întorceau din Rwanda, sunt suspectaţi de infectarea cu virusul. Zona a fost izolată şi mai mulţi specialişti echipaţi în costume de protecție au intervenit la fața locului.
Testele sunt în curs de desfășurare în cazul celor doi tineri suspectaţi că au contractat virusul periculos. Dacă iniţial s-a spus că amândoi au dezvoltat simptome asemănătoare gripei în timpul călătoriei cu trenul, autorităţile au revenit asupra informaţiilor primare şi au declarat contrariul. Se pare că băiatul în vârstă de 26 de ani a început să se simtă rău când a urcat în trenul din Frankfurt/Main și a avut simptome asemănătoare gripei cu o zi înainte de sosirea în Hamburg, scrie Bild.
Direcția de sănătate din Hamburg a confirmat că poliţia a fost chemată la faţa locului pentru a izola zona. O ambulanță pentru boli infecțioase i-a transportat pe cei doi, cu tot cu bagaje, la Spitalul Universitar Eppendorf (UKE). Ceilalţi pasageri au fost lăsați să părăsească trenul, abia după ora 17, înainte ca garnitura să se întoarcă la Frankfurt, fără a fi dezinfectată, cu noi pasageri la bord.
Ce se ştie despre cei doi tineri
Tânărul de 26 de ani, student la Medicină, a sosit recent cu avionul din Rwanda, unde a avut contact cu un pacient testat pozitiv pentru virusul Marburg. Această situaţie ar fi putut cauza agitația din timpul unui zbor Frankfurt - Hamburg. Se pare că în timpul zborului, echipajul a fost informat că o persoană de la bord ar putea fi infectată cu virusul Marburg.
Țara est-africană este în prezent afectată de virusul mortal. Ministerul Sănătății din capitala Rwandei, Kigali, a anunțat că opt persoane au murit din cauza virusului de vinerea trecută. În total, au fost confirmate 27 de cazuri de infecție cu virusul Marburg.
Virusul Marburg a fost identificat pentru prima dată în 1967 la angajații de laborator din Marburg (Hesse) și este strâns legat de virusul Ebola, având o rată de mortalitate de până la 90%. Boala cauzată de acest virus provoacă febră hemoragică, însoțită de simptome severe, iar transmiterea se face prin contactul cu fluidele corporale. Conform Institutului Bernhard Nocht pentru Medicină Tropicală din Hamburg, nu există în prezent un vaccin împotriva virusului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰