Antena Meniu Search
x

Patru morti, in urma celei mai mari manifestatii din istoria Egiptului

Egiptul se confrunta cu cea mai mare manifestatie din istoria tarii, sustin surse din armata, dupa ce milioane de oameni au iesit pe strazile din 20 de orase. Ei au cerut demisia presedintelui Mohamed Morsi, la implinirea unui an de la investirea sa in functie.

Vezi și

Patru oameni si-au pierdut viata si peste 200 au fost raniti in confruntarile dintre sustinatorii si oponentii lui Morsi.

Sediul Fratiei Musulmane, partidul presedintelui Mohamed Morsi, a fost atacat cu cocktailuri Molotov si pietre. Uralele au rasunat toata noaptea, fara ca oamenii legii sa intervina.

Sute de mii de oameni au protestat pe strazile din Cairo, la implinirea unui an de la investirea lui Morsi in functie. Piata Tahrir a devenit din nou centrul revoltei, iar rutele de acces spre centrul orasului au fost blocate de manifestanti.

La cativa kilometri de capitala, insa, alte mii de oameni au participat la un miting de sustinere a actualului presedinte.

Manifestatii asemanatoare au avut loc si la Alexandria. In cursul zilei de ieri, milioane de protestatari au iesit in strada, in ceea ce a fost numita de surse din armata cea mai mare manifestatie din istoria Egiptului.

Peste 22 de milioane de egipteni au semnat o petitie prin care cer demisia presedintelui si organizarea alegerilor anticipate, potrivit opozitiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Patru morti, in urma celei mai mari manifestatii din istoria Egiptului