Antena Meniu Search
x

UPDATE! Atac TERORIST TUNISIA: 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini

Bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini, anunţă premierul tunisian, Habib Essid

Bilanţul atacului terorist comis miercuri la Muzeul Bardo din Tunisia este de 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini, anunţă premierul tunisian, Habib Essid

UPDATE 22:40 Printre turiştii străini ucişi figurează cetăţeni din Italia, Germania, Polonia şi Spania.

Bilanţul anunţat anterior era de opt morţi - şapte turişti străini şi un tunisian.

Conform autorităţilor tunisiene, trei autori ai atacului au scăpat şi sunt căutaţi activ de forţele de ordine.

Anterior, agenţia Associated Press relata că doi presupuşi autori ai atacului şi un agent de poliţie au murit, iar zeci de turişti străini au fost eliberaţi.

Atacul de la Muzeul Bardo, comis de doi sau trei islamişti îmbrăcaţi în uniforme militare, a fost lansat în timp ce deputaţii tunisieni dezbăteau, în clădirea vecină, un proiect de lege privind combaterea terorismului. Parlamentul Tunisiei a fost evacuat din cauza incidentului terorist.

Muzeul Bardo, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman, este una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

Autorităţile tunisiene au atras atenţia asupra riscului terorist, în contextul conflictului militar din Libia vecină, unde unele regiuni sunt ocupate de militanţi ai organizaţiei sunnite Stat Islamic.

MAE: Ambasadorul României, aflat la Parlament în momentul atacului de la muzeul din Tunis, evacuat

Ambasadorul României în Tunisia, Nicolae Năstase, se afla în clădirea Parlamentului în momentul atacului terorist de la muzeul Bardo din Tunis, dar a fost evacuat în siguranţă, a precizat, miercuri, MAE, adăugând printre victimele atacului nu se află cetăţeni români.

UPDATE 16:50 Situația de criză de la Muzeul Bardo s-a încheiat cu uciderea atacatorilor

Situația de criză de la Muzeul Bardo din Tunis, unde mai mulți indivizi au ucis miercuri opt persoane, s-a încheiat prin uciderea a doi atacatori de către forțele de securitate și cu eliberarea tuturor ostaticilor, relatează agențiile internaționale de presă. În schimbul de focuri și-a pierdut viața și un polițist.

UPDATE 16:20 Ambasadorul României în Tunisia se afla în clădirea parlamentului în momentul atacului.

Ambasadorul român a fost evacuat în siguranţă şi a fost adăpostit. Doi bărbaţi au deschis focul în clădire şi au luat 200 de ostatici.

Atacul ar fi fost pus la cale de Statul Islamic.

''Un atac terorist a vizat Muzeul Bardo. Sunt opt victime'', a afirmat purtătorul de cuvânt al ministerului citat, Mohamed Ali Aroui, care a vorbit despre ''două sau mai multe elemente teroriste, înarmate cu pistoale-mitralieră Kalașnikov''.

În momentul atacului în muzeu se aflau circa 100 de turiști, majoritatea dintre aceștia fiind evacuați imediat după incident.

Aroui nu a confirmat dacă a avut loc și o luare de ostatici, așa cum au relatat media locale, dar a precizat că ''există informații potrivit cărora încă sunt turiști în interiorul muzeului''.

''Unitățile de luptă antiteroristă au intrat în muzeu'', a afirmat oficialul tunisian, precizând că întregul cartier a fost închis și au fost desfășurați numeroși polițiști pe străzi.

În legătură cu acest incident, președintele Tunisiei, Béji Caid Essebsi, se va adresa conaționalilor săi, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al președinției tunisiene, Moez Sinaoui, iar premierul Habib Essid, ministrul de interne și cel al apărării au o reuniune de urgență.

Activitatea comisiilor parlamentare a fost suspendată, iar deputații tunisieni au primit ordinul de a se aduna în sala de plen, potrivit deputatei Monia Brahim, membră a partidului islamist Ennahda.

Potrivit Radio France International, care citează o sursă oficială tunisiană, autorii atacului ar fi încercat inițial să intre în clădirea parlamentului, însă nu au reușit, după care au intrat în Muzeul Bardo, situat în apropiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » UPDATE! Atac TERORIST TUNISIA: 22 morţi, dintre care 20 sunt turişti străini