Meniu LIVE
Search
x

Video Cel puțin 20 de morţi şi 30 de răniţi, după explozia unei maşini capcană, lângă un restaurant din capitala Somaliei

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și 30 rănite de explozia unei maşini în care se afla o bombă, chiar în fața unui restaurant lângă portul din capitala Somaliei, Mogadishu, a declarat un oficial al serviciilor de urgență.

De Cristian Ionescu la 06.03.2021, 11:04

Atac sinucigaş în capitala Somaliei, peste 20 de morţi

"Până acum am transportat 20 de oameni morți și 30 de răniți de la scena exploziei", a declarat pentru Reuters dr. Abdulkadir Aden, fondatorul serviciilor de ambulanță AAMIN.

Explozia a avut loc la restaurantul Luul Yemeni de lângă port, au spus martorii.

"O mașină care se apropia cu viteză a explodat la restaurantul Luul Yemeni. Mă duceam la restaurant, dar am fugit înapoi când explozia a zguduit totul și a acoperit zona cu fum", a declarat pentru Reuters rezidentul Ahmed Abdullahi, care locuiește în apropierea locului.

Nimeni nu și-a asumat răspunderea pentru explozie.

Grupul islamist al Shabaab efectuează frecvent astfel de bombardamente în Somalia și în alte părți, ca parte a campaniei sale pentru a răsturna guvernul central al țării africane și a-și stabili propria regulă bazată pe interpretarea strictă a legii islamice sharia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Cel puțin 20 de morţi şi 30 de răniţi, după explozia unei maşini capcană, lângă un restaurant din capitala Somaliei