Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Celebrul iluzionist David Copperfield, acuzat de 16 femei de abuz sexual. Una dintre victime avea 15 ani când ar fi fost pipăită în timpul unui spectacol

David Copperfield, celebrul iluzionist american în vârstă de 67 de ani, este acuzat de un comportament sexual „necorespunzător și nepotrivit" de către 16 femei. Unele dintre victime ar fi fost minore iar abuzurile ar fi avut loc între anii 1980 până în 2014, ţintele fiind femei vulnerabile. Avocaţii magicianului neagă orice acuzaţie.

de Redactia Observator

la 16.05.2024 , 07:59

Celebrul iluzionist David Copperfield, acuzat de 16 femei de abuz sexual. Una dintre victime avea 15 ani când ar fi fost pipăită în timpul unui spectacol
Celebrul iluzionist David Copperfield, acuzat de 16 femei de abuz sexual. Una dintre victime avea 15 ani când ar fi fost pipăită în timpul unui spectacol - Getty Images

Potrivit unor informații apărute în cotidianul The Guardian, celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de 16 femei de comportament sexual „necorespunzător și nepotrivit".

Cele mai multe dintre acuzații vin de la femei care susțin că erau minore la momentul abuzului: unele au afirmat chiar că aveau doar 15 ani, deși este posibil ca el să nu fi știut de vârsta lor. Copperfield este acuzat, de asemenea, că a drogat trei femei înainte de a avea relații sexuale cu ele, care ar fi avut loc fără consimțământul lor.

Magicianul ar fi profitat de vulnerabilitatea victimelor care îşi doreau să aibă succes în lumea divertismenului

Articolul continuă după reclamă

Alte trei persoane susțin că au fost supuse unor contacte indecente în timpul unor spectacole live. Într-un alt caz, o femeie a declarat că acesta i-a luat mâna și a forțat-o să îl atingă în mod nepotrivit: avea 16 ani la momentul respectiv, iar familia ei era în public.

Pe acelaşi subiect

Investigația The Guardian a scos în evidență teme comune între acuzații: mai multe femei au declarat că Copperfield le-a promis că le va ajuta în cariera lor de modeling sau în industria de divertisment și că a încercat să mențină legătura cu ele și cu părinții lor. 

Numele lui a apărut în dosar Jeffrey Epstein

Pe langă, Copperfield s-a confruntat cu controale din cauza asocierii sale cu Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de copii în scopuri sexuale, care s-a sinucis în închisoare în 2019. "Clientul nostru nu ştia nimic despre înfracţiunile îngrozitoare ale lui Epstein", au declarat avocaţii prestidigitatorului pentru The Guardian.

Acuzațiile împotriva iluzionistului în vârstă de 67 de ani - pe care acesta le-a negat - se întind de la sfârșitul anilor 1980 până în 2014. Avocații săi au declarat pentru The Guardian că „nu s-a implicat niciodată într-un comportament nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puțin cu minori”. Pe de altă parte, scrie ziarul, nu există nicio dovadă că Copperfield cunoștea vârsta fetelor atunci când a intrat în contact cu ele. Iluzionistul este cunoscut mai ales pentru că a făcut să dispară Statuia Libertăţii şi pentru că a avut o aventură cu modelul german Claudia Schiffer în anii 1990.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Celebrul iluzionist David Copperfield, acuzat de 16 femei de abuz sexual. Una dintre victime avea 15 ani când ar fi fost pipăită în timpul unui spectacol