Antena Meniu Search
x

Video Ceremonie oficială la Herson. Zelenski a intonat imnul naţional al Ucrainei în faţa militarilor şi a localnicilor

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cântat imnul naţional la Herson, oraş preluat de armata ucraineană, unde drapelul albastru şi galben a fost ridicat în cadrul unei ceremonii oficiale în faţa sediului administraţiei regionale, relatează France Presse, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.11.2022, 15:30

Potrivit unei înregistrări video postată pe Twitter de şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, Volodimir Zelenski poate fi văzut cu mâna în dreptul inimii, intonând în faţa militarilor şi localnicilor cuvintele imnului naţional: "Inamicii noştri vor pieri, ca roua la soare, şi noi, fraţilor, haideţi să guvernăm în ţara noastră!"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Este imposibil să ucizi Ucraina", a declarat Zelenski. "(Rusia) a arătat lumii întregi că poate ucide. Dar noi toţi, forţele noastre armate, garda noastră naţională şi serviciile de informaţii am arătat că este imposibil să ucizi Ucraina", a declarat Zelenski, citat într-un comunicat al preşedinţiei ucrainene.

ONU ajută oamenii din Herson

Pe acelaşi subiect

Un convoi al Naţiunilor Unite a intrat luni în Herson, ceea ce reprezintă prima distribuire de ajutor umanitar internaţional în acest oraş, de la capturarea sa, în martie, de către trupele ruse, transmite EFE.

Convoiul transportă alimente, apă potabilă, pături şi alte materiale pentru peste 6.000 de oameni, în cadrul unei operaţiuni la care participă Agenţia ONU pentru Refugiaţi, Programul Mondial pentru Alimente, Fondul ONU pentru Copii şi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, potrivit unui comunicat al ONU.

Coordonatoarea ONU pentru asistenţă umanitară în Ucraina, Denise Brown, aflată în Herson pentru a asista la primirea acestui prim convoi, a subliniat că întreaga comunitate internaţională "trebuie să acţioneze rapid pentru a ajuta" o populaţie "care întâmpină mari dificultăţi în privinţa asigurării nevoilor de bază".

În comunicat, ONU menţionează că Hersonul are probleme cu alimentarea cu apă şi electricitate, în centrele sanitare lipsesc medicamentele, iar centrele comerciale nu au alimente. Luna viitoare, ONU va trimite medicamente pentru a trata peste o mie de persoane din acest oraş.

Separat, Kremlinul a subliniat luni că oraşul ucrainean Herson aparţine Rusiei, reacţionând astfel la vizita efectuată de preşedintele Volodimir Zelenski, la câteva zile de la retragerea forţelor ruse.

"Nu vom comenta, ştiţi bine că acesta este teritoriu al Federaţiei Ruse", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în contextul în care forţele ruse s-au retras săptămâna trecută din acest oraş, capitala regiunii Herson, a cărei anexare o revendică Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ceremonie oficială la Herson. Zelenski a intonat imnul naţional al Ucrainei în faţa militarilor şi a localnicilor