Antena Meniu Search
x

Cetățenii americani, îndemnați să părăsească "imediat" Irakul

Departamentul de Stat a îndemnat toți cetățenii americani care se află pe teritoriul Irakului să părăsească imediat țara, din cauza escaladării tensiunilor.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.01.2020, 12:04

Departamentul de Stat a îndemnat toți cetățenii americani care se află pe teritoriul Irakului să părăsească imediat țara, din cauza escaladării tensiunilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Un mesaj similar a fost transmis și de Guvernul francez, care a îndemnat cetățenii să stea departe de orice adunare publică din Iran și să fie "prudenți și discreți". De asemenea, francezii din Irak au fost sfătuiți să nu facă fotografii în spații publice.

Statele Unite și Iranul, la un pas de război

Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului a jurat răzbunare după uciderea generalului Qasem Soleimani, din Gărzile Revoluționare Patriotice, de către Statele Unite ale Americii.

Tensiunile au escaladat în Orientul Mijlociu, după ce Qasem Soleimani, un important comandant militar, a fost ucis "într-o acţiune defensivă decisivă menită să protejeze personalul american din străinătate" şi să descurajeze viitoare atacuri, a transmis Pentagonul.

Atac asupra Ambasadei SUA din Bagdad

Atacul american cu rachete a venit ca urmare a faptului că Ambasada SUA din Irak a fost asediată, timp ce două zile, de demonstranți susținuți de Iran.

În vârstă de 62 de ani, generalul Qassem Soleimani era unul dintre oamenii-cheie ai regimului iranian. El a contribuit la consolidarea relaţiilor diplomatice dintre Teheran şi Orientul Mijlociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cetățenii americani, îndemnați să părăsească "imediat" Irakul