Antena Meniu Search
x

Chelsea Londra nu mai poate vinde bilete şi jucători, după ce Roman Abramovici a intrat pe "lista neagră" a guvernului britanic

Patronul clubului Chelsea Londra, Roman Abramovici, se numără printre cei şapte oligarhi ruşi adăugaţi pe lista sancţiunilor din Marea Britanie din cauza războiului pornit de Rusia în Ucraina şi a legăturilor lor cu regimul de la Kremlin. O consecinţă a acestui fapt este că formaţia londoneză nu mai putea vinde bilete la meciuri, să transfere jucători noi şi trebuie să îşi închidă toate magazinele cu produse pentru fani.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 12:59

Roman Abramovici a fost pus pe lista oligarhilor sancţionaţi de guvernul britanic
Roman Abramovici a fost pus pe lista oligarhilor sancţionaţi de guvernul britanic - Clive Mason/Getty Images

Clubului Chelsea Londra i-a fost interzis să mai vândă bilete la meciuri sau să transfere noi jucători şi trebuie să închidă toate magazinele pentru fani, după ce Roman Abramovici a fost trecut pe lista persoanelor sancţionate de Marea Britanie. Oligarhul rus nu mai are voie să facă tranzacţii cu indivizi sau companii din Marea Britanie, ceea ce înseamnă că inclusiv planul său de a vinde clubul pare imposibil de a fi dus la bun sfârşit. 

Statutul clubului ca "bun cultural semnificativ" înseamnă că a primit o derogare pentru a putea continua să joace, însă Abramovici va fi deposedat de orice profit. Asta înseamnă că doar deţinătorii de abonamente pot lua parte la meciurie lui Chelsea, ceea ce înseamnă circa 28.000 de fani din capacitatea totală de 41.837 de locuri de pe Stamford Bridge, scrie Daily Mail.

Clubul nu va avea voie să încheie noi contracte, ceea ce înseamnă că nu va putea lua parte la perioada transferurilor din vară, însă angajaţii şi jucătorii existenţi vor fi în continuare plătiţi. 

Roman Abramovici, pe lista neagră

Pe acelaşi subiect

Guvernul britanic l-a sancţionat pe oligarhul Roman Abramovici, îngheţându-i toate bunurile, inclusiv clubul de fotbal Chelsea. 

Într-un comunicat remis joi, guvernul din Marea Britanie spune că Abramovici "nu mai are dreptul să facă tranzacţii cu indivizi sau companii din Marea Britanie şi este supus unei interdicţii de călătorie". 

Pe lista sancţiunilor Marii Britanii se află şi Igor Sechin, aliatul lui Roman Abramovici şi Vladimir Putin. Sancţiunile sunt estimate la o valoare de 20 de miliarde de dolari, mai spune guvernul britanic, scrie CNN.

Alţi şapte oligarhi şi politicieni au fost incluşi pe lista sancţiunilor, printre care:

  • Roman Abramovici, patronul lui Chelsea şi acţionar la Evraz şi Norilsk Nickel
  • Oleg Deripaska, acţionar Grupul En+ 
  • Igor Sechin, director executiv Rosneft
  • Andrey Kostin, preşedintele băncii VTB
  • Alexei Miller, director al companiei Gazprom
  • Nikolai Tokarev, preşedintele companiei deţinută de statul rus a gazoductului Transneft
  • Dmitri Lebedev, şeful comitetului director al Bank Rossiya

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Chelsea Londra nu mai poate vinde bilete şi jucători, după ce Roman Abramovici a intrat pe "lista neagră" a guvernului britanic