Antena Meniu Search
x

China, pe punctul de a termina un zgârie-nori la orizontală, lung de 300 de metri

China este pe punctul de a termina o bijuterie arhitectonică, așa cum a fost considerat un zgârie-nori amplasat la orizontală.

de Redactia Observator

la 27.02.2019, 14:11

După șase ani de la începerea lucrărilor, China este pe punctul de a termina o bijuterie arhitectonică - un complex cu opt turnuri, legate între ele de un zgârie-nori la orizontală.

Complexul de clădiri, denumit Raffle City Chongqing, a fost creionat de recunoscutul arhitect Moshe Safdie și va conține opt turnuri, conectate între ele, la înălțime, de un zgârie-nori amplasat la orizontală, la peste un sfert de kilometru înălțime.

Nu mai puțin de 1.12 milioane de metri pătrați ocupă construcția, care va găzdui un mall de 230.000 de metri pătrați, 1.400 de apartamente, un hotel de lux, precum și 160.000 de metri pătrați suprafață destinată birourilor.

Construcție impresionată în China

Potrivit CNN, complexul va conține galerii, grădini suspendate, picine și restaurante. De parcă nu era de ajuns, turnul la orizontală, lung de 300 de metri, se va transforma într-o uriașă rază de lumină pe timpul nopții, pentru a lumina întregul edificiu.

Întreaga supra-structură a costat nu mai puțin de 3.8 miliarde de dolari și va fi deschisă în cursul acestui an. În acest moment se lucrează la amenajarea spațiilor interioare, iar ultimele finisaje vor fi realizate către sfârșitul lui 2019.

Zgârie-nori la orizontală

Designul, inspirat din vechile nave maritime chinezești, vine ca o completare a istoriei provinciei Chongqing - un important fost centru comercial al Chinei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » China, pe punctul de a termina un zgârie-nori la orizontală, lung de 300 de metri