Antena Meniu Search
x

Video Chinurile prin care a trecut românca Inbar Haiman, înainte de a fi ucisă de Hamas. A încercat cu disperare să scape de teroriști

Război Israel - Hamas. O tânără româncă este ultima pe lista ostaticilor care au murit în mâinile teroriştilor Hamas. Inbar Haiman avea 27 de ani şi era un artist stradal cunoscut în toată lumea sub semnătura Pink. Ea a fost răpită pe 7 octombrie la festivalul muzical Nova, acolo unde făcea muncă de voluntariat. Imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 17.12.2023, 19:31

Vezi și

Inbar Haiman avea dublă cetăţenie, română şi israeliană, şi era studentă la Arte. Părinţii ei o descriu drept o persoană plină de dragoste, care iubea pisicile şi graffiti-ul. Pe 7 octombrie, ea se afla la festivalul muzical Nova. Un clip din seara dinaintea atacurilor o arată veselă alături de prietenii ei.

  • Cum e petrecerea, explozivă? Sau e "bombă"?

O glumă nevinovată care s-a adeverit. Dimineaţa următoare, teroriştii Hamas au deschis focul la întâmplare, apoi i-au vânat pe participanţi. Inbar a fost fotografiată sub o scenă, apoi în timp ce fugea alături de alţi doi prieteni. Unul dintre ei a povestit încercările disperate de a scăpa de atacatori. 

  • Priel Biton: Am fugit din zona de camping, alături de alţii. Am căutat locuri în care să ne ascundem, ţin minte că s-a ascuns cu noi în tufişurile de lângă Beeri. Teroriştii ne-au urmărit pe noi trei aproximativ trei kilometri. Am alergat alături de ea, am ajutat-o să sară gardurile. 
Pe acelaşi subiect

În cele din urmă, doi terorişti pe motociclete au prins-o din urmă şi au răpit-o. Pe Telegram, teroriştii au publicat o imagine cu corpul ei acoperit de sânge.  

  • Mama lui Inbar: Ştiam că merge la o peterecere, bineînţeles, dar nu ştiam că e în sud. Am văzut mesajul ei la 7.30 dimineaţa. "Se aud sirenele, fug din calea rachetelor". Este ultimul semn pe care l-am primit de la ea...

După răpirea tinerei Inbar Haiman, comunitatea artiştilor stradali a lansat o campanie mondială

 În marile oraşe au apărut grafitti-uri şi desene în roz, alături de mesajul "Eliberaţi-o pe Pink". Printre cei care s-au implicat au fost şi ultraşii cluburilor germane Bayern Munchen şi Werder Bremen.

Asta pentru că Inbar era mare fan al echipei Maccabi Haifa. Mergea la partide alături de iubitul ei, care face parte din galerie. În ultimele două luni, acesta a fost la zeci de mitinguri şi a încercat să pună presiune pe guvernul israeliean pentru a o scoate din captivitate.

  • Alon Noam, iubitul lui Inbar: Nu mai putem aştepta, nu avem timp. Fiecare clipă în care Inbar şi ceilalţi (ostatici) sunt acolo este un pericol pentru vieţile lor. Ne aşteptăm ca politicienii noştri să facă tot ce e posibil pentru a-i aduce acasă acum, să plătească orice preţ. 

Cel puţin 360 de oameni au fost masacraţi la festivalul din Israel

Mulţi alţii au fost luaţi captivi. Iar printre cei duşi cu forţa în Gaza este încă un cetăţean român. Pe reţelele de socializare a apărut informaţia că Inbar trebuia să fie eliberată în timpul armistiţiului dintre Israel şi Hamas, dar teroriştii au refuzat să o treacă pe listă. Acum, liderii grupării palestiniene ameninţă că nu vor mai elibera niciun prizonier. 

  • Osama Hamdam, oficial Hamas: Dacă duşmanul dorește să-și repatrieze prizonierii care sunt ținuți de rezistență în viață, acest lucru se va întâmpla numai după oprirea completă a agresiunii, urmată de negocieri în conformitate cu condițiile mişcării de rezistenţă.

La Tel Aviv, familiile ostaticilor au instalat corturi în centrul oraşului şi anunţă că nu vor pleca de acolo până cei dragi nu revin în ţară.

  • Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vom continua să luptăm până la final, de dragul celor căzuți și o viaţă mai sigură aici, în țara lui Israel.

În Gaza, sute de palestinieni înfometaţi şi însetaţi au atacat camioanele cu ajutoare umanitare imediat ce au intra în ţară. Mulţi dintre ei au sărit din mers pe tiruri, iar sute de cutii s-au împrăştiat pe drumuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Chinurile prin care a trecut românca Inbar Haiman, înainte de a fi ucisă de Hamas. A încercat cu disperare să scape de teroriști