Antena Meniu Search
x

CIFRE înspăimântătoare: 11.072 de ATENTATE TERORISTE au avut loc în 104 ţări din întreaga lume, în 2016. Câţi oameni au murit

Un raport dat publicitatii de Departamentul de Stat releva numarul exact al atentatelor teroriste care s-au produs in 2016, in intreaga lume, precum si numarul deceselor provocate de acestea.

Un raport dat publicitătii de Departamentul de Stat relevă numărul exact al atentatelor teroriste care s-au produs în 2016, în întreaga lume, precum si numărul deceselor provocate de acestea.

Datele strânse de Universitatea Maryland pentru Departamentul de Stat au arătat că anul trecut s-au înregistrat în total 11.072 de atentate în lume, ce s-au soldat cu peste 25.600 de decese. 6.700 de terorişti au fost ucişi în atacurile comise de ei.

Potrivit raportului, numărul atacurilor teroriste în lume şi a numărului deceselor provocate de acestea a scăzut în 2016, pentru al doilea an consecutiv, în special în urma îmbunătăţirii situaţiei din Afganistan, Siria, Nigeria, Pakistan şi Yemen.

Numărul total al atacurilor teroriste în 2016 a scăzut cu 9% faţă de 2015, iar numărul deceselor a scăzut cu 13%, potrivit raportului anual privind terorismul.

Gruparea militant sunnită Statul Islamic a provocat cele mai multe decese anul trecut. Mişcarea a desfăşurat cu 20% mai multe atacuri în Irak, provocând cu cu 69% mai multe decese faţă de 2015.

Atentate s-au înregistrat în 104 ţări, însă majoritatea s-au concentrat în cinci state: Irak, Afganistan India, Pakistan şi Filipine. Trei sferturi dintre decesele provocate de atacurile teroriste au avut loc în Irak, Afganistan, Siria, Nigeria şi Pakistan.

Raportul salută eforturile recente depuse de Sudan, care a fost plasat în 1993 pe lista SUA cu state care sponsorizează terorismul, datorită susţinerii pentru grupări militante palestiniene şi libaneze.

“Contracararea terorismului este, în prezent, o prioritate de securitate naţională pentru Sudan, iar Sudanul este un partener cooperant al SUA în contraterorism”, se arată în raport.

Pe lista SUA cu state care cooperează terorismul se mai află în prezent Iranul şi Siria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » CIFRE înspăimântătoare: 11.072 de ATENTATE TERORISTE au avut loc în 104 ţări din întreaga lume, în 2016. Câţi oameni au murit