Antena Meniu Search
x

Video Momentul arestării lui Florian Tudor, alias "Rechinul", cel mai vânat român din Mexic

Interlopul supranumit Rechinul, cel mai vânat român din Mexic a fost reţinut, aseară, de autorităţile de peste Ocean. O operaţiune în care poliţiştii au fost agresaţi chiar şi de avocatul său. La începutul lunii aprilie, Florian Tudor a vorbit într-un interviu în exclusivitate pentru Observator despre mandatul de arestare emis pe numele său, în România. Acum, procurorii aşteaptă undă verde de la autorităţile mexicane pentru a-l aduce în ţară.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 28.05.2021, 17:01

Vezi și

Florian Tudor: Se face o altă ilegalitate. Românii s-au dat de trei ori peste cap şi au făcut minuni. 

Ora 21 şi 22 de minute: Florian Tudor este activ pe WhatsApp. Un minut mai târziu, reporterii Observator află primii că Rechinul este reţinut de autorităţile mexicane, în Ciudad de Mexico. Un poliţist venit la acţiune încearcă să obstrucţioneze operaţiunea, spun autorităţile mexicane. De asemenea, avocatul românului îi loveşte pe agenţii care voiau să-l încătuşeze pe cel cunoscut drept Rechinul.

Şi cei doi sfârşesc în spatele gratiilor. Rechinul avea mandat de arestare, emis de autorităţile române din luna martie, însă nu a fost deranjat de nimeni în Mexic. Acum, un judecător de peste Ocean trebuie să analizeze cererea de extrădare de la Bucureşti. Procurorii DIICOT de la noi aşteaptă să primească undă verde pentru a-l sălta. S-ar putea întâmpla chiar săptămâna viitoare. 

Florian Tudor: Nu am niciun fel de emoţie. Emoţiile sunt pentru un sistem mafiot.

Pe acelaşi subiect

Reporterii Observator Bianca Iacob şi Corina Matlinschi au avut mai multe interviuri, în exclusivitate, cu Rechinul. La începutul lunii aprilie, la scurt timp după ce Tribunalul Bucureşti emisese mandatul de arestare pe numele său, Florian Tudor se declara nevinovat şi spunea că nu îi este teamă. Susţinea că este doar victima unui sistem corupt. 

Florian Tudor: În Mexic, în momentul ăsta, nu am nicio problemă.

Corina Matlinschi: Te-au căutat poliţiştii de acolo din Mexic, să te întrebe?

Florian Tudor: Nu, deocamdată, nu. Nu mă tem pe cale juridică, pentru legal. Mă tem pentru alte ilegalităţi. În ultimii trei ani, mi s-au întâmplat o serie de ilegalităţi la care au participat autorităţi române şi mexicane. 

Alberto Capella este cel mai vizibil personaj din ancheta lui Florian Tudor. El l-a trimis în spatele gratiilor pentru prima dată, în Mexic. Capella este fostul şef al securităţii în Quintana Rio, locul unde, potrivit anchetatorilor, gruparea de pe Riviera Maya, condusă de Rechin, are "centrul de comandă". 

Alberto Capella: Nivelul său de viaţă nu corespunde cu veniturile. Şi atunci, el trebuie să demonstreze de unde vin atâţia bani.

Corina Matlinschi: De ce ţinta acestui om ai fost tu?

Florian Tudor: Au creat această psihoză că în casa mea este o cameră specială, un buncăr în care se află 200-300 de milioane de dolari şi sunt ,,spălătorul'' cartelului Bonfil, principalul cartel de aici. 

Rechinul susţinea atunci că "Reţeaua terorii" pe care şi-ar fi creat-o în Mexic este doar o fantezie. Spunea că este un mit şi faptul că are 300 de milioane de dolari ascunşi prin casă şi că spală bani pentru cartelul de droguri. De cealaltă parte, Alberto Capella spunea că aruncă cu bani pentru a cumpăra protecţia unor politicieni.

Corina Matlinschi: Există politicieni sau funcţionari publici din Mexic care pot să fie cumpăraţi?

Florian Tudor: Îţi răspund cu o întrebare. Există procurori români care pot să fie cumpăraţi? Nu m-a ajutat nimeni. Relaţiile au început să se facă prin afaceri. Nu am niciun fel de afaceri ilegale. Nu am niciun fel de relaţie ilegală. Nu am niciun fel de protecţie din partea nimăui. 

Alberto Capella: Nu mă îndoiesc că are multe înregistrări cu mulţi politicieni în casa lui, în birouri, la restaurante, primind bani. 

Şapte capete de acuzare are Florian Tudor în dosarul din România: grup infracţional organizat, cinci infracţiuni de şantaj şi instigare la tentativă de omor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul arestării lui Florian Tudor, alias "Rechinul", cel mai vânat român din Mexic