Antena Meniu Search
x

Ciocniri între imigranți și poliția greacă

Imigranţii blocaţi în Grecia încearcă din nou să forţeze graniţele ca să ajungă în ţările din vestul şi centrul Europei. Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene ca să disperseze oamenii de la frontiera cu Macedonia de Nord. În gara din Atena, un grup de refugiaţi a blocat circulaţia trenurilor.

de Redactia Observator

la 06.04.2019, 11:53

Vezi și

Imigranţii blocaţi, de ani de zile, în Grecia încearcă din nou să forţeze graniţele ca să ajungă în ţările din vestul şi centrul Europei. Poliţia greacă a folosit gaze lacrimogene ca să disperseze câteva sute de oameni, la frontiera cu Macedonia de Nord, iar în gara din Atena, un alt grup de refugiaţi a blocat circulaţia trenurilor. Peste 70.000 de imigranţi, cei mai mulţi din Siria, Irak şi Afganistan, se află în Grecia din 2016, când celelalte ţări balcanice şi-au închis frontierele în calea lor. 

Noile incidente violente de la frontiera de nord a Greciei amintesc de sosirea marelui val de refugiaţi din 2016. Sute de oameni disperaţi, inclusiv femei şi copii, au încercat să forţeze graniţa, în speranţa că-şi vor putea continua drumul spre Europa Occidentală. Jandarmii greci au recurs la sprayuri iritante şi la gaze lacrimogene, ca să-i oprească.

Oamenii veniseră la graniţă în urma unor postări anonime pe reţelele sociale. Mesajele anunţau că, dacă se vor aduna în număr foarte mare, autorităţile nu vor avea de ales şi vor deschide graniţele.

Imigranţii spun că "mergem cu toţii, împreună, mână în mână, suflet lângă suflet, până la frontieră, să deschidem frontiera. Vom spune Uniunii Europene "vă rugăm, aveţi grijă de noi, vă rugăm să deschideţi frontiera sau, vă rugăm, schimbaţi politica faţă de refugiaţi din Grecia".

Imigranţii au blocat trenurile din gara din Atena

În gara din Atena, refugiaţii au ocupat liniile şi au oprit trenurile, cerând să fie lăsaţi să plece spre nord. Autorităţile şi chiar reprezentanţi ai Naţiunilor Unite au încercat să-i convingă că frontierele rămân închise.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Zeci de mii de imigranţi care doreau să ajungă în vestul Europei au rămas blocaţi în Grecia în 2016, când ţările de pe aşa-numita "rută balcanică" şi-au închis graniţele.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Ciocniri între imigranți și poliția greacă