Antena Meniu Search
x

Clanul Sportivilor şochează şi Anglia! Unul dintre cei mai periculoşi români se plimbă pe străzile din Londra

Unul dintre cei mai periculoşi români, membru al celebrului clan mafiot "Sportivii", şochează Marea Britanie.

Vezi și

Unul dintre cei mai periculoşi români, membru al celebrului clan mafiot "Sportivii", şochează Marea Britanie. Cu o condamnare de aproape 10 ani de închisoare în ţară, Adrian Preda se plimbă prin Londra cu maşini de 60 de mii de lire sterline. Şi chiar ar putea scăpa de pedeapsă, se tem britanicii. Ameninţat cu extrădarea, interlopul se plânge de condiţiile din închisorile româneşti.

"Gangster român, fugit din ţară pentru a scăpa de închisoare, primeşte ajutor legal pentru a evita extrădarea din Marea Britanie". Aşa începe articolul care i-a înfuriat pe britanici. Jurnaliştii scriu că Adrian Preda se plimbă nestingherit prin Londra, la volanul unei maşini care costă peste 60 de mii de lire sterline. Şi chiar parchează ilegal, în timp ce cetăţenii trebuie să suporte costurile pentru asistenţa lui juridică.

Interlopul de 36 de ani are o condamnare de 9 ani şi şase luni pentru şantaj şi tentativă de omor. A fugit din ţară chiar înainte ca judecătorii să se pronunţe definitiv în dosar, când nu avea nicio interdicţie.

Faptele pentru care au fost condamnaţi Adrian Preda, dar şi ceilalţi membri ai celor două clanuri, privesc perioada 2008-2012. Atunci când în spaţiul public au avut loc mai multe conflicte sângeroase. De departe, cel mai periculos conflict a avut loc chiar în incinta unui mall, atunci când s-au folosit chiar şi arme letale şi s-au pus în pericol vieţile mai multor oameni.

Ca să scape de extrădare, Adrian Preda s-ar fi plâns în faţa instanţei din Londra de condiţiile inumane din închisorile româneşti. Abia luna viitoare, judecătorii britanici vor decide dacă îl vor trimite înapoi în ţară. 

Adrian Preda este fratele unuia dintre liderii celui mai temut clan mafiot din Capitală. Eugen Preda a fost eliberat condiţionat din închisoare în baza recursului compensatoriu. Primise o pedeapsă de 12 ani pentru că a furat arme din unitatea militară de la Ciorogârla. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Clanul Sportivilor şochează şi Anglia! Unul dintre cei mai periculoşi români se plimbă pe străzile din Londra