Antena Meniu Search
x

#Colectiv la indigo! Bilanțul incendiului din California a ajuns la 33 de morți

Bilanţul deceselor în urma incendiului izbucnit într-un depozit din Oakland, California, în timpul unei petreceri, a crescut la 36, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, în timp ce autorităţile au demarat o anchetă penală, relatează BBC News.

Vezi și

Bilanţul deceselor în urma incendiului izbucnit într-un depozit din Oakland, California, în timpul unei petreceri, a crescut la 36, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, în timp ce autorităţile au demarat o anchetă penală, relatează BBC News.

Familiile celor dispăruţi au fost rugate să furnizeze probe de ADN, deoarece multe corpuri sunt de nerecunoscut. 

Procurorul local a activat deja o echipă care analizează posibile încălcări ale normelor în vigoare în depozit.

Clădirea nu era dotată cu extinctoare şi un fost chiriaş a numit-o o “capcană a morţii”. “Locul acela este pur şi simplu o capcană a morţii. Nu credeam că va dura atât de mult până când va sări în aer sau până când cineva îl va închide”, a spus Shelley Mack pentru Associated Press.

Pe acelaşi subiect

Cel puţin şapte dintre victime au fost identificate până acum pe baza amprentelor digitale, iar cea mai tânără dintre ele are numai 17 ani.

Dezastrul s-a produs vineri, puţin înainte de miezul nopţii, când flăcările au învăluit, pe neaşteptate, depozitul transformat în studio de artă. Clădirea, lipsită de măsuri elementare de siguranţă, aparţinea unui individ, Derrick Ion Almena, care a devenit, acum, inamicul nr. 1 al opiniei publice. 

Derrick Ion Almena este cel care a fondat comunitatea artiştilor, instalată în depozit. Cei care au lucrat cu el spun că ignora avertismentele pompierilor. Într-o glumă macabră, parcă, în seara tragediei, bărbatul a postat un mesaj uluitor pe Facebook. 

Derick Ion a deplâns pierderea bunurilor sale, dar s-a declarat “binecuvântat” că atât copiii săi, cât şi iubita sa Micah Allison “erau la un hotel, în siguranţă”. Mesajul a atras un val de critici online.

Pompierii nu au încheiat nici pe departe cercetarea clădirii distruse de flăcări. Structura este nesigură, iar oamenii trebuie să lucreze cu mare atenţie pentru a nu-şi pune vieţile în pericol. Iar sub dărâmături se mai pot afla corpuri neînsufleţite. 

Cauza incendiului este încă necunoscută. Se vorbeşte de un scurt circuit dar pompierii nu au găsit, încă, nici punctul din care a pornit focul. Iar dată fiind starea clădirii, ancheta va fi, probabil, una de durată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » #Colectiv la indigo! Bilanțul incendiului din California a ajuns la 33 de morți