Antena Meniu Search
x

Video Comparație între armata Rusiei și armata Ucrainei. Ce s-ar întâmpla dacă ar începe războiul

Declararea independenţei în regiunile Doneţk şi Lugansk ar putea fi declanşatorul celei mai importante etape ale conflictului dintre Rusia şi Ucraina. Regiunile au graniţe clare, Putin vrea să le forţeze. Ce s-ar întâmpla într-o confruntare directă ne spune Sonia Simionov.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 23.02.2022, 20:36

Vezi și

Estul Ucrainei este, în acest moment, în mod clar, cel mai fierbinte loc al Europei. Mai precis, regiunea Donbas. Aici, rebelii proruşi controlează aproximativ o treime din teritoriu. Mai precis, zonele acestea, republicile autoproclamate. Doar că Rusia a recunoscut indepedenţele dincolo de teritoriul ocupat acum de separatişti, practic întreaga regiune. O mişcare extrem de periculoasă. 

La graniţa lor s-ar putea deschide un prim front de atac. Primul dintr-o ofensivă pe scară largă. De unde ruşii pot pleca spre Sud, înspre Crimeea sau în vest, direct spre Kiev. 

Raportul de forțe armate Ucraina versus Rusia

Dar ce s-ar întâmpla dacă Rusia şi Ucraina ar intra într-un conflict armat, direct? Unu la unu. Iată raportul de forţe:

Pe acelaşi subiect

Ultimele date arată că Ucraina se poate baza pe aproape 200 de mii de militari. Rusia are de peste patru ori mai mulţi. 850 de mii. Dacă ne uităm la numărul de trupe, şi aici, discrepanţa este uriaşă. 50 de mii, faţă de 250 de mii. 

În aer, ucrainienii ar lupta cu mai puţin de 100 de avioane şi aproape 150 de elicoptere, faţă de 1.500 de avioane şi o mie de elicoptere ale Rusiei. 

Ucraina se pregătește de război, dar este compleșită de forța militară a Rusiei

La tehnica terestră, povestea e aceeaşi. 2.600 de tancuri, faţă de peste 12.400. Şi diferenţe asemănătoare sunt şi la capitolul: blindate. 12 mii ucariniene faţă de. peste 30 de mii ruseşti. 

În ceea ce priveşte lansatoarele mobile, tehnica ruşilor este din nou superioară. Rachetele Iskander sau T90-urile ar îngropa, la propriu, orice tehnică ucarineană în câteva minute. 

Iar la rubrica: nave de luptă - dezechilibrul este parcă cel mai vizibil: 38 de nave ucrainiene faţă de. atenţie, 605 ruseşti. Bineînţeles, cu capabilităţi incomparabile. 

În mod clar, un echilibru nici nu încape în discuţie, dar o noutate importantă este că, astăzi, Parlamentul ucrainean a votat o lege prin care civilii au dreptul să aibă arme de foc în scop de autoapărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Comparație între armata Rusiei și armata Ucrainei. Ce s-ar întâmpla dacă ar începe războiul