Antena Meniu Search
x

Video Confiscarea averilor celor 118 oligarhi ruşi din lista Forbes, pe lista sancţiuniilor pentru Rusia. Banii ar putea fi folosiţi pentru reconstrucţia Ucrainei

Războiul a schimbat şi discuţiile de la forumul economic global din Davos. Uniunea Europeană este gata să răspundă la apelul Kievului şi să lanseze noi sancţiuni pentru Rusia. Tot în cadrul summitului din Elveţia, Transgaz a semnat un acord pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a gazelor naturale, în valoare de 626 de milioane de euro. 

de Redactia Observator

la 24.05.2022, 19:43

Vezi și

Până nu demult un prilej pentru lansarea de noi proiecte şi iniţiative de cooperare economică, primul summit fizic la Davos, după o pauză de doi ani, a fost mai mult despre Rusia. Oficialii Moscovei nu au fost invitaţi, iar evenimentul a fost deschis de preşedintele Ucrainei prin video-conferinţă.

De la Kiev, mesajul pentru restul lumii este clar: sancţiuni mai multe şi mai dure pentru Rusia.  

Volodimir Zelenski, preşedinte Ucraina: Un embargo complet al petrolului rusesc, un blocaj complet al băncilor ruseşti, fără excepţii. Abandonarea sectorului rusesc de IT şi o oprire a comerţului cu agresorul. 

Pentru început, discuţiile germano-maghiare par să aducă roade, iar Uniunea Europeană e tot mai aproape să renunţe la petrolul rusesc.

Pe acelaşi subiect

Robert Habeck, ministru german al Economiei: Un embargo pe petrol este tot mai aproape. Cred că în câteva zile am putea fi martori la aşa ceva. 

Ursula von der Leyen, preşedinte Comisia Europeană: Economiile viitorului nu se vor baza pe petrol şi cărbune

Următorul pas ar putea fi sancţionarea tuturor celor 118 oligarhi ruşi din lista Forbes. Deocamdată doar 35 dintre ei au averile confiscate. Lituania, Slovacia, Letonia şi Estonia cer ca activele ruseşti îngheţate să fie folosite pentru reconstrucţia Ucrainei.

Ursula von der Leyen, preşedinte Comisia Europeană: Ucraina trebuie să câştige acest război şi agresiunea lui Putin trebuie să se dovedească un eşec strategic. 

Războiul din Ucraina, tema centrală la Davos

Nu doar UE, dar şi NATO se opune liderului de la Kremlin

Jens Stoltenberg, secretar general al NATO: Libertatea este mai importantă decât comerţul liber. Protejarea valorilor noastre este mai importantă decât profitul. 

Într-un gest de solidaritate, la Davos, ''Casa Rusiei'', loc unde în ediţiile trecute aveau loc petreceri extravagante cu caviar şi votcă, a fost transformată în ''Casa Crimelor de Război'', o expoziţie a atrocităţiilor comise în Ucraina.

Liudmyla Denisova, comisar ucrainean pentru drepturile omului: Până la acest moment ştim de aproape 14 mii de crime de război confirmate şi în cazul cărora s-a început ancheta. Şi acesta este doar începutul. 

Ieri, în primul proces de crime de război, un tribunal de la Kiev a condamnat la închisoare pe viaţă un soldat rus de 21 de ani, care a ucis un civil neînarmat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Confiscarea averilor celor 118 oligarhi ruşi din lista Forbes, pe lista sancţiuniilor pentru Rusia. Banii ar putea fi folosiţi pentru reconstrucţia Ucrainei