Antena Meniu Search
x

Atac armat la Strasbourg! MAE anunță că nu sunt români printre victime

MAE a anunțat, marți seară, că până în acest moment nu sunt confirmate victime cetăţeni români în urma atacului armat de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

MAE a anunțat, marți seară, că până în acest moment nu sunt confirmate victime cetăţeni români în urma atacului armat de la Strasbourg şi nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară.

Într-o postare pe Twitter, MAE îşi exprimă solidaritatea cu cei afectaţi de acest atac.

Consulatul General al României la Strasbourg anunțase anterior că face demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate.

"Consulatul General al României la Strasbourg are în atenție incidentul petrecut în seara zilei de 11 decembrie în Piața Kleber și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate. 

Pe acelaşi subiect

Până în acest moment, nu sunt confirmate victime de cetățenie română și nu au fost înregistrate solicitări de asistență consulară la nivelul oficiului consular.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Consulatului General al României la Strasbourg: +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +33 6.27.05.00.22.

Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează situația, menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să intervină dacă situația o va impune", se arată într-un comunicat.

Doi morți și 11 răniți în atacul de la Strasbourg

Două oameni au murit, iar alți 11 au fost răniți, dintre care 7 grav, în urma unui atac armat în Piaţa de Crăciun, la Strasbourg.

Autorul atacului a fost identificat ca fiind radicalizat și a fost încolțit de polițiști, într-un cartier din Strasbourg.

”Există 2 morți și 11 răniţi în Piaţa de Crăciun, iar poliţia îl urmăreşte pe atacator”, a anunţat prefectura.

Tradiţionala piaţă de Crăciun de la Strasbourg, care a fost vizată în trecut de ameninţări de atentat, este protejată în permanenţă de un important dispozitiv de supraveghere.

”Atac armat în centrul oraşului Strasbourg. Vă mulţumim tutuor pentru că rămâneţi acasă, aşteptând o clarificare a situaţiei”, a anunţat pe Twitter Alain Fontanel, primviceprimarul oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Atac armat la Strasbourg! MAE anunță că nu sunt români printre victime