Antena Meniu Search
x

Copiii orfani din Coreea de Nord "se oferă voluntari" să lucreze în mine și pe șantierele țării - presa de stat

Presa de stat din Coreea de Nord relatează că orfanii se oferă voluntar să lucreze în minele de cărbune și în fermele statului, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 31.05.2021, 10:30

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Agenția de presă KCNA susține că sute de copii “înțelepți și curajoși” s-au oferit să lucreze în fermele și minele țării. Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au acuzat Coreea de Nord că exploatează copiii prin muncă, acuzație pe care Phenianul o dezminte. 

Sâmbătă, KCNA a informat că peste 700 de orfani s-au oferit voluntar să lucreze în ferme cooperative, într-un complex siderurgic și în silvicultură. Totodată, agenția de presă a transmis că aproximativ 150 de absolvenți de la trei școli dedicate copiilor orfani s-au oferit voluntar să lucreze în minele de cărbune.

"Absolvenții s-au oferit voluntari să lucreze pe șantiere din dorința de a-și glorifica tinerețea în lupta pentru prosperitatea țării", scrie KCNA, potrivit Reuters.

Măsurile drastice luate de Coreea de Nord pentru a opri răspândirea coronaviruslui au agravat încălcarea drepturilor omului, potrivit unui raport ONU. 

Și Departamentul de Stat din SUA a transmis, într-un raport privind drepturile omului, că au fost raportate cazuri de adolescenți cu vârste între 16 și 17 ani înrolați în brigăzi de construcții, pentru 10 ani, fiind supuși unui program greu de lucru. 

„Studenții au suferit răni fizice și traume psihice, malnutriție, epuizare și deficiențe de creștere ca urmare a muncii forțate”.

Coreea de Nord a respins acuzațiie privind încălcarea drepturilor omului și spune că aceste situații sunt politizate de dușmanii săi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Copiii orfani din Coreea de Nord "se oferă voluntari" să lucreze în mine și pe șantierele țării - presa de stat