Copil de 9 ani din SUA, suspectat că a ucis un membru al familiei. Victima, găsită împuşcată în cap
Un copil de nouă ani suspectat că a ucis un membru al familiei cu o armă de foc a fost arestat în Utah, în vestul Statelor Unite, a anunţat marţi poliţia locală, notează AFP, citată de Agerpres.
Tragedia a avut loc vineri seară în oraşul Tooele, a precizat pentru AFP un agent al forţelor de ordine, fără a spune dacă a fost vorba despre un accident. Poliţiştii au găsit "un bărbat de 32 de ani" care era inconştient la domiciliul unde au fost chemaţi. Victima suferise o "plagă împuşcată la cap" şi a fost transportată la spital "în stare extrem de critică". Bărbatul "a decedat ulterior în urma rănilor sale", a adăugat sursa.
SUA au mai multe arme individuale decât locuitori
Potrivit primelor elemente ale anchetei, copilul, care a fost arestat "seara târziu", şi victima sunt din aceeaşi familie. "Luăm în considerare acuzaţii de omucidere", a adăugat poliţia, fără să spună dacă a fost un băiat sau o fată şi nici să ofere detalii suplimentare. Armele de foc sunt foarte uşor accesibile în Statele Unite şi ţara plăteşte un preţ mare pentru răspândirea lor în toată ţara.
SUA au mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă. Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate. Aproximativ 49.000 de persoane au murit de glonţ în 2021, comparativ cu 45.000 în 2020, care a fost deja un an record. Aceasta reprezintă peste 130 de decese pe zi, dintre care mai mult de jumătate sunt sinucideri.
Congresul Statelor Unite nu a adoptat de multă vreme o lege ambiţioasă, numeroşi aleşi aflându-se sub influenţa puternicei National Rifle Association (NRA), principalul lobby american al armelor. Printre acestea se numărau legarea lor, bătăi şi lovituri, neglijarea hrănirii lor şi forţarea lor să lucreze vara în aer liber fără cremă de protecţie solară, ceea ce a dus la arsuri solare grave, potrivit înregistrărilor poliţiei.
Într-un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Hildebrandt a declarat că fie i-a torturat pe copii, fie era conştientă de abuzuri şi că a forţat-o pe una dintre fiicele lui Franke să "sară într-un cactus de mai multe ori". Franke le-a spus copiilor ei că sunt "răi şi posedaţi" şi că trebuie să se "pocăiască". Prin intermediul avocatului său, fostul soţ al lui Franke, Kevin Franke, a cerut, înainte de audiere, să fie impusă pedeapsa maximă şi a calificat abuzul suferit de copiii săi drept "oribil şi inuman".
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰