Antena Meniu Search
x

Video Femeia care şi-a ucis prietena apoi i-a smuls din pântece propriul copil, arestată în Columbia

Femeia dată în urmărire după ce a orchestrat asasinatul cumplit al prietenei sale însărcinate, o migrantă din Venezuela, smulgându-i fetiţa din pântece, a fost arestată în Columbia. Incidentul şocant a avut loc anul trecut.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.03.2021, 15:55

Crimă
Femeia care şi-a ucis prietena apoi i-a smuls din pântece propriul copil, arestată - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Poliția metropolitană Santiago de Cali a anunțat că Mariluz Mosquera, în vârstă de 49 de ani, a fost reținută marți în timpul unei razii la o casă din zonă, unde s-ar fi ascuns încă din noiembrie. Agenţii au arestat-o imediat, acuzând-o de crimă, după ce au găsit în posesia ei mai multe bijuterii care aparţinuseră lui Yulexis Valecillos.

Mosquera a ucis-o pe Yulexis, în vârstă de 28 de ani după ce i-a spus că vrea să se întâlnească cu ea pentru a-i oferi gratuit haine de nou-născut, necesare copilului pe care îl aştepta. Cele două ar fi avut chiar o relaţie de prietenie, potrivit Procuraturii Generale din Columbia, motiv pentru care nimeni nu şi-ar fi putut închipui că se va ajunge la o asemenea atrocitate.

Rămășițele femeii ucise, care era deja mamă a doi copii, au fost găsite pe 15 februarie, cu trei zile înainte ca presupusul complice al lui Mosquera, Luis Victoria, în vârstă de 21 de ani, să fie arestat.

Femeia şi-a falsificat propria sarcină

Tragedia a avut loc la data de 8 septembrie 2020. Yulexis, care ar fi trebui să intre în travaliu în data de 17 sau 18 septembrie, a mers la casa prietenei sale din orașul Candelaria din Cali cu gândul că va primi nişte hăinuţe pentru viitorul bebeluş. La intrare însă a fost atacată şi înjunghiată de Luis. Scenele de un grotesc absolut au continuat cu cei doi reuşind să scoată bebeluşul din pântecul femeii, apoi încercând să ascundă urmele crimei. Au tranşat şi ascuns corpul dezmembrat al lui Yulexis în mai multe pungi de plastic şi le-au aruncat într-un lac din apropiere.

Potrivit declaraţiilor făcute de complice în faţa anchetatorilor, Mosquera și-a falsificat apoi propria sarcină pentru a primi în continuare sprijin financiar de la familia soțului său. La data de 9 septembrie 2020 s-a prezentat la un spital local pentru a solicita ajutor și a spus personalului medical că a născut fetiţa acasă. Cu toate acestea, medicii au descoperit că minte după ce rezultatele analizelor făcute de specialişti au arătat faptul că nu fusese niciodată însărcinată, nu intrase niciodată în travaliu.

Au chemat poliţia, dar a fost eliberată la scurt timp, oferindu-i-se astfel şansa de a se face nevăzută în speranţa că nu va fi prinsă şi pedepsită pentru toate faptele sale.

O lună mai târziu, la data de 22 octombrie 2020, Lizander Marquéz, fostul partener al tinerei ucise, a fost reunit cu fiica sa, Charlotte Marquéz, după ce un test ADN a confirmat că el este tatăl biologic al micuţei, potrivit Daily Mail

Victoria și Mosquera se află în custodia poliţiei, ambii acuzaţi de răpire şi crimă cu premeditare, urmând a li se întocmi sentinţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Femeia care şi-a ucis prietena apoi i-a smuls din pântece propriul copil, arestată în Columbia