Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Coreea de Sud renunţă la obsesia frumuseţii

Milioane de femei se fardează zi de zi, pentru a fi la înălţimea standardelor de frumuseţe fixate de revistele de modă. Sud-coreencele s-au săturat de asta, aşa că au găsit o modalitate de a protesta faţă de imaginea perfectă pe care le-o impune societatea.

de Redactia Observator

la 19.01.2019 , 14:01

Milioane de femei se fardează zi de zi, pentru a fi la înălţimea standardelor de frumuseţe fixate de revistele de modă. Sud-coreencele s-au săturat de asta, aşa că au găsit o modalitate de a protesta faţă de imaginea perfectă pe care le-o impune societatea. Totul a pornit de la o vloggeriţă de beauty din ţara lor, care a lansat o întreagă campanie împotriva frumuseţii cu forţa.

Lina Bae este celebră pe youtube datorită tutorialelor sale de make-up. Şi, ca oricare altă vloggeriţă, vine mereu în întâmpinarea doamnelor cu sfaturi utile de make-up. Lina Bae petrece câte două ore pe zi pentru a reliza un machiaj perfect.

În spatele transformării impresionante se află, însă, o tânără care şi-a pierdut încrederea în sine. Primeşte zilnic comentarii negative şi este demoralizată. Motiv pentru care într-o bună zi s-a gândit să le răspundă celor care o urmăresc.

Vezi și

Lina Bae a publicat un tutorial în care, în loc să se fardeze se demachiază. Şi a atras peste 3,6 milioane de vizualizări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chipul ei a devenit apoi imaginea unei campanii denumite "Escape The Corset". O campanie care are drept scop distrugerea standardelor de frumuseţe promovate de revistele de specialitate şi de vedete locale.

Milioane de femei din Coreea de Sud s-au alăturat mişcării şi au început să posteze pe Instagram şi Facebook poze în care îşi distrug trusele de farduri. Altele în schimb s-au tuns scurt.

Campania are loc într-o ţară în care cel puţin 22% femei au apelat până acum la operaţii estetice pentru a se încadra în normele de frumuseţe. Totodată Coreea de Sud este una ţările cu cea mai mare industrie a frumuseţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Coreea de Sud renunţă la obsesia frumuseţii