Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud vrea să devină unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume. Țara asiatică a semnat deja un contract de miliarde de dolari cu Polonia

Președintele Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, a promis joi că țara sa își va spori exporturile de arme și va face eforturi pentru a asigura tehnologii de apărare de ultimă oră, în contextul în care intenționează să transforme industria de arme a țării în al patrulea cel mai mare exportator de arme din lume. Țara asiatică a reușit deja să devină un jucător important pe piața, securizând un contract important cu Polonia, notează Reuters.

de Adrian Popovici

la 24.11.2022, 10:44

Yoon Suk-yeol, președintele Coreei de Sud
Coreea de Sud vrea să devină unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume. Țara asiatică a semnat deja un contract de miliarde de dolari cu Polonia - Profimedia

Yoon a găzduit o întâlnire privind promovarea exporturilor de apărare pentru prima dată de la preluarea mandatului, marcând un efort de a direcționa industria de armament locală către piața externă, fără a depinde doar de cererea locală.

"Industria de apărare este un nou motor de creștere în viitor și pivotul industriei high-tech", a declarat Yoon la întâlnirea care a avut loc la Korea Aerospace Industries, singurul dezvoltator de avioane de război din Coreea de Sud situat în orașul Sacheon din sud-est.

"Odată cu intensificarea concurenței pentru supremația tehnologică, trebuie să asigurăm competitivitatea tehnologică pentru a dezvolta sisteme de arme care să schimbe jocul pentru războaiele viitoare", a mai adăugat președintele sud-coreean.

Coreea de Sud vrea o poziție mai bună pe piața mondială a armelor

Pe acelaşi subiect

Pentru a se asigura că Coreea de Sud se află printre țările care vor domina piața mondială de armament, Yoon Suk-yeol a solicitat îmbunătățirea condițiilor pentru cercetare și investiții din partea contractorilor din domeniul apărării și fondarea unui ecosistem care să se poată dezvolta autonom prin promovarea unei structuri industriale orientate mai mult spre export.

Întâlnirea a avut loc la patru luni după ce Coreea de Sud a încheiat cel mai mare acord de arme încheiat vreodată cu Polonia, estimat la până la 20 trilioane de woni, aproximativ 15 miliarde de dolari, și care include vânzări de tancuri și obuziere. În august, Yoon a dezvăluit obiectivul de a dezvolta industria de apărare a țării în a patra cea mai mare din lume, după Statele Unite, Rusia și Franța.

Un număr tot mai mare de țări, inclusiv Australia și Norvegia, încearcă să intensifice cooperarea în domeniul apărării, ceea ce ar contribui la consolidarea capacității Coreei de Sud de a contracara amenințările Coreei de Nord, contribuind în același timp la pacea și stabilitatea în comunitatea internațională, a mai adăugat Yoon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud vrea să devină unul dintre cei mai mari exportatori de arme din lume. Țara asiatică a semnat deja un contract de miliarde de dolari cu Polonia