Antena Meniu Search
x

Video Corespondenţă din Ucraina. Oamenii din Mariupol s-au trezit în plin război: au format cozi la supermaket-uri şi benzinării pentru a pleca din calea dezastrului

După anunțul lui Vladimir Putin, într-unul dintre punctele fierbinți ale conflictului, oraşul Mariupol, aflat în estul Ucrainei, tensiunea a atins cote maxime în această dimineaţă. Acolo, oamenii au umplut supermarketurile încă de la prima oră, pentru a face cumpărături de strictă necesitate. Au blocat benzinăriile, încercând să umple rezervoarele maşinilor ca să poată porni la drum.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 24.02.2022, 18:19

Vezi și

În Mariupol, toată dimineaţa s-a auzit sunetul rachetelor. Primele lovituri de artilerie au început undeva în jurul orei 3 şi jumătate 4 dimineaţa. O parte din zona Kievului a fost lovită. De asemenea în locul unde ne aflăm, în estul Ucrainei, undeva la aproximativ 10-15 km de Mariupol s-a auzit o bubuitură puternică.

După ora prânzului, în Mariupol s-au auzit şi primele avertismente din partea autorităţilor - "Îndepărtaţi-vă de ferestre, posibil bombardament". "Ceea ce auziţi în acest moment sunt sirenele de bombardament care sună în Mariupol. Este pentru prima dată când le aud în cursul acestei zile. Dimineaţă bombardamentele au venit fără ca oamenii în principal să fie anunţaţi. Se pare că atacurile sunt din ce în ce mai dese aici", transmite Laurenţiu Rădulescu, corespondent Observator în Ucraina.

Oamenii au încercat să fugă din calea războiului

Oamenii au dat buzna în supermarketuri. În Mariupol oamenii au intrat în magazinele alimentare. Apa, produse alimentare neperisabile, încearcă să-și facă provizii în cazul în care vor fi nevoiţi să se refugieze. Nu doar supermarketurile au fost luate cu asalt. La ora 9.00, mai multe benzinării din Mariupol erau deja blocate. Zeci de maşini au format cozi aşteptând să alimenteze. Oamenii au făcut cozi şi la bancomate.

Alţii, obişnuiţi cu războiul care-i macină tăcut de 8 ani, se retrag în subsoluri pentru că frica le-a devenit rutină. În acest buncăr improvizat, se ascund oamenii din Marinka în ultimele în momentul în care aud focuri de armă sau mortiere. Au improvizat 3 paturi. Este o cameră 12 metri pătraţi care găzduieşte 5 familii cu 5 copii, de fiecare dată când bombardamentele se înteţesc. Au aici provizii, mâncare şi apă pentru câteva zile. Acum, nimeni nu ştie cât de departe va merge Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Corespondenţă din Ucraina. Oamenii din Mariupol s-au trezit în plin război: au format cozi la supermaket-uri şi benzinării pentru a pleca din calea dezastrului