Antena Meniu Search
x

Exclusiv Corespondență exclusivă din SUA, în ziua învestirii lui Joe Biden. Bogdan Banu: ”Este un moment istoric, o tranziție neobișnuită”

Bogdan Banu, expert în sistemul politic american şi reprezentantul românilor din Washington, a vorbit în exclusivitate pentru Observator cum s-a văzut și cum s-a simțit din Capitala Statelor Unite ultima zi a lui Donald Trump la putere şi prima zi a lui Joe Biden ca preşedinte,

de Redactia Observator

la 20.01.2021, 20:19

Vezi și
  • Joe Biden a devenit în mod oficial al 46-lea preşedinte al Statelor Unite.

Bogdan Banu, reprezentantul românilor din Washington: ”Este un moment istoric. Este o tranziție neobișnuită. Pentru prima oară în 23 de ani nu pot să fiu aproape de Capitoliu să urmăresc ceremonia. E o ceremonie foarte restrânsă, așa cum poate am văzut la începuturile Americii, când ea avea loc în interiorul Capitoliului (...) sunt puțin peste 1000 de oameni, membri ai Congresului și doar câte un invitat al lor. 

Știm că nu vom vedea o paradă normală pe stradă, deci nu vom vedea nici măcar acel drum tradițional pe care noul președinte îl face între Capitoliu și Casa Albă, aproximativ doi kilometri, o parte din distanță fiind parcursă la picior.

Zona de securitate începe la multe străzi de Capitoliu. Unde stau eu arată aproape ca sub ocupație militară. Sunt camioane militare, sunt soldați peste tot, ca într-o fortăreață”.

Joe Biden a depus jurământul pe o Biblie veche de 127 de ani

Joe Biden a devenit în mod oficial al 46-lea preşedinte al Statelor Unite și cea mai mare putere a lumii trece într-o nouă eră.

La 78 de ani, Joe Biden este cel mai în vârstă preşedinte ales din istorie.

Învestirea lui Joe Biden ca noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii a avut loc în cadrul unui eveniment organizat la clădirea Capitoliului din Washington.

"Astăzi sărbătorim triumful, nu al unui candidat, ci al unei cauze - cauza democrației. Voința poporului a fost ascultată și voința poporului va fi ascultată. Am aflat din nou că democrația este prețioasă, democrația este fragilă. Și la această oră, prieteni, democrația a prevalat", le-a spus Joe Biden americanilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Corespondență exclusivă din SUA, în ziua învestirii lui Joe Biden. Bogdan Banu: ”Este un moment istoric, o tranziție neobișnuită”