Antena Meniu Search
x

Criminalul în serie care a ucis 78 de oameni în Rusia vrea să facă recurs, ca să primească pensia de poliţist

Fostul poliţist condamnat de două ori la închisoare pe viaţă în Rusia pentru uciderea a 78 de oameni, majoritatea femei, vrea să facă recurs. Potrivit presei locale, criminalul în serie vrea să primească în continuare pensia de fost poliţist.

Fostul poliţist condamnat de două ori la închisoare pe viaţă în Rusia pentru uciderea a 78 de oameni, majoritatea femei, vrea să facă recurs. Potrivit presei locale, criminalul în serie vrea să primească în continuare pensia de fost poliţist. Mihail Popov a fost condamnat a doua oară pe 10 decembrie, după ce procurorii au aflat că a ucis încă 56 de persoane, pe lângă alte 22 din prima condamnare.

În 2012, Mihail Popkov, poliţist din oraşul Angarsk din estul Siberiei, a fost arestat sub acuzaţia de crime în serie. Trei ani mai târziu a fost condamnat la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a 22 de femei. Procurorii ruşi au descoperit însă că numărul victimelor ar putea fi cu mult mai mare.

Încă 56 de crime dovedite

Cazul bărbatului de 54 de ani, supranumit "Maniacul din Angarsk" sau "Vârcolacul", a fost astfel redeschis în acest an. Anchetatorii spun că, pe lângă cele 22 de victime pentru care a fost condamnat, el a mai ucis, între 1992 şi 2007, alte 56 de persoane. Este vorba despre 55 de femei şi de un poliţist, coleg de serviciu al criminalului.

Victimele aveau vârstele cuprinse între 15 şi 40 de ani. Trei dintre crime au fost comise de Mihail Popkov în timp ce era la serviciu şi patrula cu maşina sa de poliţie. 

În faţa judecătorului, ucigaşul a spus că a vrut să cureţe oraşul de "femei imorale". Majoritatea lor erau, de altfel, prostituate. În cel puţin 10 cazuri, victimele au fost şi violate.

Individul folosea un topor şi un ciocan ca arme ale crimei. Îşi ataca ţintele, apoi abandona cadavrele mutilate în pădure, pe marginea drumului sau într-un cimitir din oraş.

Criminalul din Argansk la reconstituire

Unele femei au fost găsite încă în viaţă, dar au murit la spital. Cea mai tânără avea doar 15 ani.

Criminalul vrea să facă recurs la a doua condamnare

La noul proces, după ce au fost identificate alte 56 de victime, Popkov a primit o nouă pedeapsă, pe 10 decembrie 2018. El a fost condamnat pentru a doua oară la închisoare. 

Procurorul regional Alexander Shkinev, citat de BBC, spune că "Maniacul din Angarsk" vrea să facă recurs la condamnare, în speranţa că îşi va păstra pensia de poliţist de 24 de mii de ruble pe lună (aproximativ 310 Euro), pe motiv că a colaborat cu anchetatorii şi şi-a recunoscut crimele.

De altfel, Popkov ar fi dezvăluit la cel de-al doilea proces că este vorba nu de încă 56, ci de 59 de victime, ceea ce ar însemna că ar fi comis un total de 81 de crime. Pentru 3 crime însă, poliţiştii nu au găsit dovezi, aşa că au menţionat oficial doar 78.

Cum a fost prins Maniacul din Angarsk

Cazul criminalului în serie a dat multe bătăi de cap anchetatorilor ruşi însărcinaţi să rezolve cazul. Primele indicii care i-au ajutat au fost urmele de cauciucuri de Lada Niva, găsite lângă câteva victime. Poliţiştii au verificat astfel toţi proprietarii cu acest tip de maşină din regiune. În cele din urmă, folosindu-se şi de probe ADN, au reuşit să afle că ucigaşul e chiar un coleg de-al lor din oraşul Angarsk.

Harta Rusiei cu oraşul Argansk

Mihail Popkov a fost arestat în 2012 în timp ce se ducea la Vladivostok, pentru a-şi cumpăra o altă maşină. Atunci, individul şi-a recunoscut 20 dintre crime, dar a fost condamnat în 2015 la închisoare pe viaţă, pentru uciderea a 22 de femei.

Motivul crimelor

După arestare, Popkov a fost supus unor serii de interogatorii, dar şi analize. Verdictul medicilor a fost însă că fostul poliţist nu suferă de nicio boală mintală. 

Mihail Popkov la proces, în boxa acuzaţilor

Ziarul Komsomolskaya Pravda spune că motivul care i-a dezlănţuit instinctul criminal a fost răzbunarea pe propria soţie. În martie 1992, el a aflat că femeia cu care are o fiică îl înşală cu un alt poliţist, coleg de-al lui de serviciu. Individul şi-a iertat soţia, dar a început să ucidă femei, pe stradă.

Cel mai sângeros criminal în serie al Rusiei

Cu cel puţin 78 de victime confirmate, Mihail Popkov e cel mai sângeros criminal în serie din istoria modernă a Rusiei. Anchetatorii ruşi bănuiesc că numărul total al victimelor sale ar fi 84. Bilanţul său depăşeşte crimele comise de Alexandr Yurevici Picuişkin, 48 la număr, şi de Andrei Cikatilo, 52, criminali în serie din perioada Uniunii Sovietice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Criminalul în serie care a ucis 78 de oameni în Rusia vrea să facă recurs, ca să primească pensia de poliţist