Antena Meniu Search
x

Germania: Record de decese COVID în valul 4. Cel mai mare număr de morţi raportate din luna februarie

Germania a raportat, miercuri, 527 de decese COVID înregistrate într-un interval de 24 de ore. Este cel mai mare număr de morţi zilnice din luna februarie.

de Redactia Observator

la 08.12.2021, 10:19

Germania a raportat cel mai mare număr de decese zilnice COVID din valul 4 al pandemiei
Germania a raportat cel mai mare număr de decese zilnice COVID din valul 4 al pandemiei - Profimedia (scop ilustrativ)

Miercuri, Germania a raportat noi cifre îngrijorătoare, relatează Reuters. Bilanţul COVID publicat de autorităţi arată că în 24 de ore au fost depistate 69.601 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, precum şi 527 decese - cel mai mare număr înregistrat în ţară din 12 februarie 2021. Potrivit Institutului Robert Koch, 104.047 de nemţi au murit de la începutul pandemiei, răpuşi de COVID-19.

Valul 4 în Germania. Incidenţa COVID, în scădere

În ciuda scenariilor negre şi a variantei Omicron, incidenţa înregistrează în continuare o uşoară scădere. Rata e calculată având în vedere cazurile depistate în ultimele 7 zile, raportate la 100.000 de locuitori. Astfel, de la 432, aceasta a ajuns marţi la 427. Experţii încă dezbat dacă Germania a depăşit sau nu vârful valului patru COVID. Săptămâna trecută, autorităţile au căzut de acord asupra unor restricţii mai dure, între care şi interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în spaţiile publice neesenţiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Germania: Record de decese COVID în valul 4. Cel mai mare număr de morţi raportate din luna februarie