Antena Meniu Search
x

Cum au ascuns patru bărbaţi 600 kg de metamfetamină într-un transport de hârtie igienică. Au fost arestaţi în Australia după detectarea unei "anomalii"

Poliţia australiană a arestat patru bărbaţi după descoperirea a 662 de kilograme de metamfetamină ascunse într-un transport de role de hârtie igienică, transmite joi agenţia DPA.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 13:17

Au fost arestaţi în Australia - Poliţia Federală Australia

Poliţia de frontieră australiană a declarat joi că încărcătura a sosit în Melbourne în cadrul unui transport maritim de mărfuri din Malaezia, la data de 4 octombrie. Ofiţerii au observat anumite "anomalii" în timpul unei scanări cu raze X efectuată la frontieră, a indicat poliţia într-un comunicat citat de Agerpres.

Drogurile, ascunse în ambalaje de ceai puse în paleţi de hârtie igienică

Poliţiştii au găsit 622 de ambalaje de ceai, fiecare cântărind câte un kilogram şi fiind ascuns într-un palet de hârtie igienică.

Drogurile confiscate au o valoare stradală estimată la aproape 560 de milioane de dolari australieni (359 milioane de dolari americani), potrivit poliţiei.

Pe acelaşi subiect

Patru persoane, arestate

Doi cetăţeni chinezi în vârstă de 33 de ani, un cetăţean malaezian, de 34 de ani şi un cetăţean din Hong Kong, în vârstă de 32 de ani, au fost arestaţi în cursul nopţii de miercuri.

Poliţia a indicat că doi dintre bărbaţi au fost arestaţi în timp ce încercau să se îmbarce separat la bordul unor curse aeriene pentru a părăsi Australia.

Toţi au fost acuzaţi de tentativă de posesie a unei cantităţi cu destinaţie comercială de droguri controlate la frontieră. Infracţiunea atrage o pedeapsă maximă de închisoare pe viaţă.

Superintendentul interimar al poliţiei din Victoria, Dan Ryan, a declarat că poliţia este hotărâtă să acţioneze astfel încât drogurile ilegale să nu ajungă în comunitate. "Utilizarea metamfetaminei pe cap de locuitor în Australia nu este egalată de nicio altă naţiune din lume, iar pagubele devastatoare şi tragice cauzate de utilizarea acesteia au efecte în întreaga comunitate", a spus Dan Ryan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Cum au ascuns patru bărbaţi 600 kg de metamfetamină într-un transport de hârtie igienică. Au fost arestaţi în Australia după detectarea unei "anomalii"