Antena Meniu Search
x

Cum este posibil aşa ceva?! Un trib din Amazon NU a ştiut că există şi alţi oameni pe Planetă

Mai multe zeci de persoane, aparținând unui trib necunoscut din pădurea amazoniană, și-au făcut apariția în Brazilia, intrând în premieră în contact cu un grup de băștinași

Mai multe zeci de persoane, aparținând unui trib necunoscut din pădurea amazoniană, și-au făcut apariția în Brazilia, intrând în premieră în contact cu un grup de băștinași

Oamenii au fugit din Peru, încercând să scape din calea traficanților de droguri și a celor care defrișează ilegal regiuni uriașe din pădurea amazoniană, au declarat oficialii brazilieni.

Luna trecută, membrii organizației Survival Internaţional avertizaseră autoritățile peruane și braziliene despre migrația mai multor triburi care nu au avut contact cu civilizația, membrii acestora fiind obligați să fugă din calea traficanților, a minerilor și a tăietorilor ilegali de lemne.

Ceva extrem de serios s-a petrecut recent. Nu este normal ca un grup atât de mare oameni să își facă apariția în acest mod. Este ceva complet nou pentru noi și pentru ei. Situația pare foarte gravă și încă nu știm sigur ce anume a dus la apariția acesteia", a declarat Jose Carlos Meirelles, fost oficial al Departamentului Brazilian pentru Protecția Indienilor, conform The Independent.

Membrii tribului și-au făcut apariția pe teritoriul nativilor Ashaninka, din zona râului Envira, la granița cu Peru. „Suntem din aceeași zonă. Este extrem de îngrijorător că rudele mele riscă să dispară. Asta arată clar nedreptatea cu care ne confruntăm toți. Iar ei sunt cu atât mai vulnerabili cu cât sunt extrem de speriați și nu pot comunica cu autoritățile. Ei nici măcar nu au conceptul de graniță. Ambele guverne, și cel peruan și cel brazilian, trebuie să conlucreze pentru a opri acest dezastru", a declarat Nixiwaka Yawanawa, membru al tribului Ashaninka.

Riscurile sunt enorme la adresa triburilor care încă nu au avut contact cu civilizația, acestea neştiind cum să se apere sau pur şi simplu să convieţuiască.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cum este posibil aşa ceva?! Un trib din Amazon NU a ştiut că există şi alţi oameni pe Planetă