Antena Meniu Search
x

Cum sărbătoresc americanii Ziua Naţională a Pisicilor

Americanii sărbătoresc Ziua Naţională a Pisicilor. Şi, cel mai probabil, aţi remarcat invazia de poze cu feline de pe toate reţelele de socializare. Nu e un lucru întâmplător.

de Redactia Observator

la 29.10.2019, 17:28

Vezi și

Americanii sărbătoresc Ziua Naţională a Pisicilor. Şi, cel mai probabil, aţi remarcat invazia de poze cu feline de pe toate reţelele de socializare. Nu e un lucru întâmplător. Ziua Pisicilor a fost inventată pentru ca felinele abandonate să-şi găsească familii. Iar mediul online este cât se poate de propice pentru adopţiile acestor animale.

Chiar dacă, în unele culturi, pisicile sunt considerate a fi malefice, felinele au dovedit au dovedit de-a lungul timpului că sunt animalele de companie perfecte.

Cu toate acestea, unii oamenii nu au trecut peste stereotipuri şi le abandonează. Milioane de pisici ajung astfel în centrele de adăpost pentru animale sau - mai rău - rămân pe străzi.

Americanii au inventat, însă, o Zi Naţională a Pisicilor. Unii sunt încurajaţi să le adopte. Alţii - care au deja o felină - pot participa la adevărate campanii în mediul online pentru a atrage atenţia asupra abandonului pisicilor.

Iar apărătorii drepturilor animalelor le solicită stăpânilor de feline să nu le sterilizeze dacă nu este absolut necesar, pentru ca numărul de pisici să nu scadă la un nivel îngrijorător.

Angajaţii centrelor de adăpost pentru animale spun că cel mai greu de adoptat sunt pisicile negre. Dar au găsit o soluţie şi la această problemă. Aşa a apărut Ziua Pisicilor Negre, care a fost sărbătorită duminca trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cum sărbătoresc americanii Ziua Naţională a Pisicilor