Antena Meniu Search
x

Cum schimbă Elon Musk Twitter. A demis 3 directori, anulează interdicțiile pe viață și devine CEO

Elon Musk intenționează să-și asume rolul de director executiv (CEO) al Twitter după finalizarea achiziției sale de 44 miliarde de dolari, asumându-și astfel conducerea gigantului social media pe lângă cea a Tesla și SpaceX.  Miliardarul intenționează să-l înlocuiască pe Parag Agrawal, care a fost concediat împreună cu alți directori importanți la finalizarea preluării, inclusiv pe cel responsabil de politicile care au dus la interzicerea lui Elon Musk. Acesta ar urma să rămână pe acest post în perioada interimară, dar ar putea în cele din urmă să renunțe la acesta pe viitor, notează Bloomberg.

de Adrian Popovici

la 28.10.2022, 11:17

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter
Elon Musk Twitter a demis 3 directori, anulează interdicțiile și devine CEO-ul Twitter - Profimedia

Achiziția lui Musk îl pune pe cel mai bogat om din lume la conducerea unei rețele sociale care se confruntă cu dificultăți, după șase luni de dispute publice și juridice. Printre primele mișcări ale lui Musk: schimbarea conducerii. Plecările de la vârful organizației îl includ Vijaya Gadde, șeful departamentului juridic; directorul financiar Ned Segal, care s-a alăturat echipei în 2017; și Sean Edgett, care a fost consilier general din 2012. Edgett ar fi fost chiar escortat afară din clădire, susțin jurnaliștii de la Bloomberg.

Donald Trump s-ar putea întoarce pe Twitter

Pe lângă schimbările de la conducerea Twitter, Elon Musk ia în calcul să schimbe și unele dintre politicile platformei, mai exact interdicțiile permanente ale utilizatorilor care au încălcat standardele comunității. Mai exact, persoane ca Donald Trump ar putea să-și folosească conturile din nou. Cu toate acestea nu este clar dacă fostul președinte american ar putea face acest lucru în viitorul apropiat sau dacă va dori să îl facă.

Twitter i-a interzis accesul lui Trump pe platforma sa la câteva zile după atacul asupra Capitoliului din 2021, invocând "riscul de incitare la violență în continuare". În contextul în care se așteaptă ca fostul președinte să candideze din nou la Casa Albă în 2024, o revenire pe Twitter i-ar putea oferi o oportunitate de a-și răspândi mai ușor mesajul.

Pe acelaşi subiect

Preluarea pune capăt unui lanț de evenimente complicate care a început în ianuarie cu acumularea tăcută a unei participații majore în companie, urmată de mai multe încercări din partea lui Musk de a ieși din înțelegerea cu Twitter.

Un lucru este clar, miliardarul va aduce o perturbare imediată a operațiunilor Twitter, în parte pentru că multe dintre ideile sale despre cum să trebuie să funcționeze compania sunt în contradicție cu modul în care a fost condusă în ultimii ani. El a spus că vrea să asigure "libertatea de exprimare" pe rețeaua socială.

Perspectiva unei moderări mai puțin restrictive a conținutului de pe platformă sub conducerea lui Musk a provocat îngrijorări că discursul se va deteriora, erodând ani de eforturi ale companiei și ale echipei sale de "încredere și siguranță" pentru a limita postările ofensatoare sau periculoase. Joi, Musk a postat o notă către agențiile de publicitate, încercând să le liniștească că nu vrea ca Twitter să devină un "peisaj infernal fără reguli".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cum schimbă Elon Musk Twitter. A demis 3 directori, anulează interdicțiile pe viață și devine CEO