Antena Meniu Search
x

Video "Dacă asta se întâmplă în aprilie, cum o să fie în iunie?". Spania se confruntă cu cea mai fierbinte primăvară din istorie: temperaturi de 40 de grade Celsius

A venit canicula! Spaniolii se topesc deja de căldură. În multe oraşe au fost 40 de grade Celsius astăzi, temperaturi de final de iulie. Valul de aer fierbinte care a venit din Sahara agravează seceta extremă din Spania, care face pământul să se crape.

de Redactia Observator

la 27.04.2023, 21:08

Vezi și

Spaniolii trec prin cea mai fierbinte primăvară din istoria lor. Temperaturile au doborât un record vechi de zeci de ani. În sudul Spaniei, termometrele au arătat astăzi 40 de grade Celsius, încinse de o masă de aer fierbinte venit din Africa. Aşa vor rămâne încă o săptămână. După o iarnă nefiresc de caldă şi ea, localnicii se tem de ce va urma la vară.

Localnic: Este deja insuportabil şi nu suntem decât în aprilie. Dacă asta se întâmplă în aprilie, cum o să fie în iunie?

În marile oraşe din Spania, oamenii abia au putut să reziste şi la umbră

În marile oraşe din Spania, oamenii abia au putut să reziste şi la umbră. Temperaturile trecuseră de 35 de grade Celsius încă dinainte de prânz. Din cauza caniculei, autorităţile au scurtat orarul şcolilor şi au deschis deja pisicinele publice. Climatologii avertizează, însă, că omenirea trebuie să se pregătească de vremuri şi mai grele. 

Pe acelaşi subiect

Emilie Luque , prorector UNED Madrid: Uităm că acesta nu este o maximă (a temperaturilor - n.r.). Noi trebuie să facem schimbări, mai puţin asfalt, mai puţine maşini, mai multă apă şi mai multă vegetaţie. 

Valul de caniculă care pârjoleşte acum Spania se suprapune peste seceta extremă cu care se confruntă ţara de ani de zile. În ultimii trei ani, precipitaţiile din Peninsula Iberică au fost mult sub media normală. 

Autorităţile avertizează populaţia să nu facă risipă de apă

Joaquín Paez, președinte Confederația Hidrografică: Anul acesta hidrologic avem cu 35% mai puţină apă ca anul trecut, iar anul trecut a fost foarte rău. 

Rezervoarele de apă ale Spaniei sunt pe jumătate goale, iar fermierii se tem că recoltele de cereale vor fi compromise. Autorităţile avertizează populaţia să nu facă risipă de apă, pentru că, în lipsa ploilor, aceasta poate deveni o resursă limitată. Canicula şi-a făcut apariţia şi în Portugalia, unde temperatura resimţită s-a apropiat de 35 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » "Dacă asta se întâmplă în aprilie, cum o să fie în iunie?". Spania se confruntă cu cea mai fierbinte primăvară din istorie: temperaturi de 40 de grade Celsius