Antena Meniu Search
x

Culegătorii de ciuperci din România pun pe jar autorităţile franceze. Hectare întregi de pădure au fost distruse

Culegătorii de ciuperci din România au pus pe jar autorităţile franceze din regiunea Jura, după ce mai multe zone au fost degradate în perioada octombrie-noiembrie.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 15:40

Culegătorii de ciuperci dau bătăi de cap autorităţilor franceze
Culegătorii de ciuperci dau bătăi de cap autorităţilor franceze - Shutterstock - foto ilustrativ

Potrivit Oficiului Silvic Naţional, ar fi vorba despre câeva sute de persoane responsabile de distrugerea pădurilor, iar fenomenul ar fi în contunuă creştere, scrie France Bleu.

Aleșii regiunilor Salins les Bains, Arbois și Poligny din Jura spun că s-au săturat de invazia culegătorilor de ciuperci din țările din Est, și în special din România. La fața locului, agenții Oficiului Silvic din Franţa au remarcat multe pagube în special la arbori. Fenomenul este prezent în regiune de vreo zece ani încoace, dar în ultima perioadă creşterea este semnifiativă.

Aurélie Gros, agent al Oficiului Naţional Silvic, cu sediul în Aiglepierre, a remarcat că jumătate de hectar de lemn a fost grav degradat în special prin tăierea ilegală a copacilor. Ea a alertat apoi aleșii locali care, odată ajunși la locul indicat, au putut măsura amploarea pagubelor, după cum a explicat Jean-Marie Renaud, primarul orașului Aiglepierre: „Sunt tabere sălbatice, o mulțime de gunoaie. lăsate în urmă. , la care trebuie adăugată culesul ilegal de ciuperci. Copacii au fost tăiați cu securea. Nu vrem să-i vedem pe acești oameni că se întorc cu drujba data viitoare"

Românii dau bătăi de cap autorităţilor franceze

Pe acelaşi subiect

Vinovaţii, estimați la câteva sute, adună ciupercile din zonă, o specie foarte răspândită în pădurile din Jura, în numele rețelelor clandestine care alimentează în special piața spaniolă. Aceste rețele sunt greu de contracarat în ciuda înființării, prin hotărâre municipală, a cardurilor care autorizează recoltarea de sânge lactaria doar pentru deținătorii de permise de cazare locale.  

Personalul Oficiului National Silvic este prea putin pentru a putea raporta toate pagubele iar sistemele de autorizare si amenzi nu sunt suficient de bine stabilite.

Poliția și serviciile vamale lucrează pentru a încerca să intervină atunci când culegătorii ilegali de ciuperci își adună recoltele pe zonele autostrăzilor. În ceea ce privește cele 35 de municipalități din Jura afectate de această deteriorare, care crește de la an la an, acestea sunt nevoite să își organizeze în mod regulat propriile operaţiuni de curăţenie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Culegătorii de ciuperci din România pun pe jar autorităţile franceze. Hectare întregi de pădure au fost distruse