Antena Meniu Search
x

De ce nu doboară ucrainenii dronele care le atacă porturile de la Dunăre. Explicaţia unui analist: Rusia foloseşte spaţiul aerian al României şi R. Moldova

Război în Ucraina. Dronele ruseşti care ţintesc porturile de la Dunăre trec prin spaţiul aerian al României, susţine un analist ucrainean. Din acest motiv, apărarea Kievului nu poate să le doboare, iar Putin profită de acest lucru. În timpul acesta, o altă analiză a Ucrainei pare să fi fost greşită. Comandantul flotei ruse care ar fi fost ucis în atacul din Sevastopol este viu şi sănătos, potrivit interviurilor apărute în presa de la Moscova. 

de Redactia Observator

la 27.09.2023, 21:06

De ce nu doboară ucrainenii dronele care le atacă porturile de la Dunăre. Explicaţia unui analist: Rusia foloseşte spaţiul aerian al României şi R. Moldova - Profimedia

Acesta a fost efectul atacului ruşilor de marţi dimineaţă, la punctul de trecere a frontierei Orlivka - Isaccea. Un incident pe care ucrainenii l-au văzut în mod repetat în regiunea Odesa din iulie, de când Rusia a început să îşi trimită dronele în regiune. Un expert ucrainean vine şi cu explicaţia. Moscova trimite dronele prin spaţiul aerian al României şi al Republicii Moldova. 

"Fugi! Fugi, că pică aici! Uite-o, a picat direct în vamă!"

Potrivit analistului, Ucraina nu poate trage asupra obiectelor aflate în spaţiul aerian al altei ţări. Asta şi pentru a evita o situaţie de genul celei din noiembrie 2022. O rachetă căzută în Polonia a ucis atunci două persoane. Abia acum s-a confirmat că proiectilul aparţinea apărării antiaeriene a Kievului. Şi nu e singura eroare a armatei lui Zelenski.

Comandantul flotei ruse din Marea Neagră nu fost eliminat de ucraineni

Pe acelaşi subiect

După ce s-au lăudat că l-au ucis pe comandantul flotei ruse din Marea Neagră, ucrainenii sunt acum contrazişi. Mai întâi, ruşii au publicat un clip cu Viktor Sokolov care lua parte la o teleconferinţă. Apoi, a apărut şi un interviu cu el. 

Viktor Sokolov, comandantul flotei ruse de la Marea Neagră: "Marinarii care servesc pe submarine, pe vase de suprafaţă şi în aer îşi îndeplinesc cu succes misiunea."

Deşi amiralul nu a murit în atacul din Sevastopol, peste 30 de ofiţeri ruşi şi-ar fi pierdut viaţa în urma bombardamentului. Moscova acuză acum Statele Unite şi Marea britanie că au ajutat Kievul să plănuiască totul. Olanda contribuie şi ea la înzestrarea aviaţiei, cu  aeronave F-16. Primele vor ajunge în Ucraina la începutul anului viitor, promite ministrul apărării din Ţările de Jos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » De ce nu doboară ucrainenii dronele care le atacă porturile de la Dunăre. Explicaţia unui analist: Rusia foloseşte spaţiul aerian al României şi R. Moldova