Antena Meniu Search
x

Curs valutar

728 de iranieni au murit după ce au băut metanol, crezând că se vor proteja de Covid-19

728 de persoane au murit după ce au băut metanol, au anunțat reprezentanții Ministerul Sănătății din Iran. Numărul total al celor care au fost intoxicați a ajuns la 5.011. 

de Daniel Murărescu

la 28.04.2020 , 12:13

728 de iranieni au murit după ce au băut metanol, crezând că se vor proteja de Covid-19 Voluntar iranian la un centru sanitar temporar din satul Rendan, aflat în apropierea Teheranului, 19 aprilie 2020 - Profimedia Images
  • Metanolul este toxic și nu poate fi considerat tratament pentru Covid-19
  • În total peste 5.000 de iranieni s-au intoxicat

Bilanțul negru vine ca urmare a mitului că această substanță, toxică pentru organismul uman, ar putea ajuta la protejarea de noul coronavirus. Potrivit autorităților iraniene, cele 728 de victime au fost raportate doar în perioada 20 februarie - 7 aprilie.

"Aproximativ 200 de persoane au murit în afara spitalelor", a anunțat Hossein Hassanian, un consilier al ministrului Sănătății, infomează Daily Mail.

Creșterea numărului de victime este majoră, ținând cont că pe tot parcursul anului 2019 s-au înregistrat doar 66 de decese ca urmare a consumului de metanol.

Articolul continuă după reclamă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianoush Jahanpour, a anunțat că circa 90 de persoane și-au pierdut vederea sau au suferit leziuni la nivelul ochilor, efect cunoscut al metanolului asupra organismului, precizând că cifra ar putea fi însă mult mai mare.

Iran este cea mai afectată țară din Orientul Mijlociu de pandemie, cu peste 5.800 de decese cauzate de SARC-CoV-2 și peste 91.000 de cazuri confirmate.

Spre deosebire de etanol, care se regăsește în bere, vin sau băuturi spirtoase fabricate corespunzător, metanolul este cu mult mai periculos și poate duce la orbire sau chiar deces dacă este consumat în cantități mari.

Intoxicarea cu metanol debutează cu durere în piept, senzație de greață, hiperventilație și leziuni oculare. În cazuri severe persoanele care consumă cantități mari suferă leziuni cerebrale și intră în comă.

În Iran, companiile care fabrică metanol sunt obligate să adauge un colorant artificial, pentru ca populația să îl poată distinge de etanol.

In Iran, the government mandates that manufacturers of toxic methanol add an artificial color to their products so the public can tell it apart from ethanol.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri externe » 728 de iranieni au murit după ce au băut metanol, crezând că se vor proteja de Covid-19