Antena Meniu Search
x

Decizie "istorică" în Austria: guvernul nu va mai construi autostrăzi

În lupta cu încălzirea globală, Austria ia o decizie radicală. Austriecii nu vor mai construi autostrăzi pentru a proteja mediul, informează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 17:25

Decizie "istorică" în Austria: guvernul nu mai construieşte autostrăzi pentru a proteja mediul. Explicaţiile oferite: "Nu vreau să transmit un viitor betonat"
- Profimedia

Austria va renunţa la mai multe proiect de infrastructură pentru a combate încălzirea globală. Decizia a fost anunţată de Leonore Gewessler, ministrul Transporturilor din Austria, care are atribuţii şi în protecţia mediului. "Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic. Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare", a declarat aceasta. Decizia luată de Leonore Gewessler, care este membră a Partidului Ecologist, a fost puternic contestată de celelalte trei mari partide din Austria.

Decizie "istorică" pentru Austria

Este pentru prima dată când un guvern austriac îşi impune să renunţe la proiecte de infrastructură şi de dezvoltare a reţelei de drumuri, motiv pentru care ministrul Transporturilor a numit decizia drept una "istorică". Austria şi-a luat angajamentul în faţa Uniunii Europene de a reduce amprenta emisiilor de carbon până în 2040. "Îmi asum responsabilitatea", a declarat Leonore Gewessler, care a promis că va găsi şi dezvolta soluţii alternative pentru a nu afecta mobilitatea cetăţenilor şi a mărfurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Decizie "istorică" în Austria: guvernul nu va mai construi autostrăzi