Antena Meniu Search
x

Descoperire macabră într-un oraș din Olanda, scheletele a 85 de soldați britanici din secolul XVIII

Oamenii de știință au stabilit că majoritatea celor care au fost înmormântați într-un mormânt comun, descoperit în noiembrie 2020, sunt soldați englezi. Aceștia și-au găsit sfârșitul din cauza unor infecții bacteriene, după cum au arătat analizele făcute asupra rămășitelor umane, notează BBC.

de Adrian Popovici

la 10.05.2022, 18:43

Soldaţii englezi care au fost găsiți în groapa comună au murit din cauza infecțiilor.
Arheolog - Unsplash

După ce au fost descoperite sub vechile ziduri ale orașului Vianen, cele 82 de schelete au fost studiate de April Pijpelink, specializată în antropologie. Ea a stabilit că majoritatea celor au fost îngropați în acest mormânt comun erau bărbați, cu excepția a patru femei.

Cel mai probabil acești tineri au venit pentru a lupta împotriva francezilor, a explicat April Pijpelink.

De ce au murit acești soldați?

Mostrele prelevate de la șase schelete recuperate din această groapă comună au indicat faptul că doi proveneau din Cornwall, unul dintr-o zonă urbană a Angliei, doi din Olanda cu posibile origini englezești și unul din Germania.

Soldații au fost tratați într-un spital de campanie înființat în apropierea castelului Batestein din Vianen. Dat fiind faptul că scheletele au fost găsite în aceeași groapă și indicau faptul că au murit de o cauză comună, prelevarea mostrelor de la doar șase schelete a fost suficientă.

Au existat două războaie în Olanda secolului al XVIII-lea, dar doar în unul au participat soldați britanici: campania din Flandra (1793-95) împotriva Franței. Soldații germani din Hessen și Hanovra au luptat alături de englezi în timpul acestui conflict. Aceasta a fost prima confruntare armată între Franța post-revoluționară și puterile europene, printre care Marea Britanie, Rusia, Prusia, Spania, Țările de Jos și Austria.

Cercetătorii cred că soldații au fost tratați într-un spital de campanie stabilit la mică distanță de linia frontului. În plus, ei sunt de părere că condițiile proaste în care erau îngrijiți au dus la moartea acestora.

Vârsta medie a victimelor adulte a fost de aproximativ 26 de ani, deși unii dintre cei care au murit erau doar adolescenți. Aproximativ 60% au prezentat urme ale uneia sau mai multor infecții care au avut o singură cauză - bacteriile pneumococice, concluzionează cercetătorii.

Trăiau în condiții foarte precare, toți au avut o copilărie grea, marcată de malnutriție și muncă grea. Deja și-au distrus spatele făcând muncă grea (n.r când au ajuns pe front), a declarat Hans Veenstra, arheolog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Descoperire macabră într-un oraș din Olanda, scheletele a 85 de soldați britanici din secolul XVIII