Antena Meniu Search
x

Descoperire uimitoare făcută de britanici

O descoperire care ar putea duce la rescrierea tuturor informaţiilor despre viaţa preistorică a fost făcută de o echipă de cercetători britanici. Oamenii de ştiinţă au descoperit celule de sânge şi colagen în fragmente oasoase ce datează de acum 75 de milioane de ani

Vezi și

O descoperire care ar putea duce la rescrierea tuturor informaţiilor despre viaţa preistorică a fost făcută de o echipă de cercetători britanici. Oamenii de ştiinţă au descoperit celule de sânge şi colagen în fragmente oasoase ce datează de acum 75 de milioane de ani.

La o primă vedere arată ca o bucată veche de lemn. Inspectată microscopic, în profunzime, în structura ei moleculară, această gheară de dinozaur ce datează de 75 de milioane de ani ascunde un secret incredibil.

În cazul unei alte probe, cercetătorii au descoperit ceea ce par să fie urme de colagen. Rămăşiţe provenind de la 8 exponate au fost analizate şi, date fiind rezultatele excepţionale, cercetătorii sunt hotărâţi să nu se oprească aici. Sper să găsească şi urme ADN.

Se crede că strămoşii dinozaurilor erau animale cu sânge rece, în timp ce descendenţii dinozaurilor, păsările din zilele noastre au sânge cald. Aşa că, undeva, linia evoluţiei de la dinozauri la păsări, sângele cald a evoluat şi asta ne interesează foarte mult.

Informaţiile descoperite de cei doi cercetători londonezi va fi analizată de paleontologi din întreaga lume. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Descoperire uimitoare făcută de britanici