Antena Meniu Search
x

Foto Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetițe britanice care se plângea de durere de dinți. O radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă

Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetiţe în vârstă de 10 ani, din Marea Britanie, care se plângea de durere de dinți, i-a luat pe toți pe nepregătite. Părinții lui Lucie Thomson credeau că fetița lor are probleme cu dantura când, de fapt, o radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.04.2021, 16:15

  • Lucie a fost supusă unei operaţii de șapte ore pentru a-i îndepărta tumora.
  • Durerea de dinți și vederea încețoșată au fost simptomele Luciei Thomson la tumoarea pe creier.

Lucie Thomson, din Liverpool, a început să se plângă de dureri de dinți și de vedere încețoșată în martie anul trecut. Însă părinții ei au amânat un consult la medic din cauză cele mai multe cabinete stomatologice erau închise, la început de pandemie, iar durerile au trecut de la sine în câteva zile.

Lucie a început să se plângă de durere de dinți în martie 2020

Recent, copila a început din nou să aibă aceleași simptome, moment în care tatăl ei, Liam Thomson, în vârstă de 32 de ani, a decis să meargă cu ea pentru un test ocular.

Atunci, un oftalmolog a observat ceva ciudat în spatele ochiului și i-a sfătuit pe părinții Luciei să o ducă direct la spitalul de urgențe pentru copii, unde a fost supusă unei proceduri de șapte ore, căci a fost diagnosticată cu ependimoame, tumori ale sistemului nervos central, din categoria glioamelor, cu originea la nivelul celulelor ependimare ale sistemului ventricular și ale canalului central al măduvei spinării.

Pe acelaşi subiect

Mama lui Lucie, Jayne Fagan, în vârstă de 31 de ani, a povestit cum s-a prăbușit în spital după ce a auzit diagnosticul devastator al fiicei sale, scrie Daily Mail.

Simptomele au dispărut vreme de un an, apoi au reapărut mult mai puternice

După durerea inițială a dinților, în martie 2020, Jayne a rezervat o întâlnire cu medicul dentist, suspectând că fiica ei ar putea avea probleme dentare. Dar apoi a început întreaga lume a intrat în carantină și toate rezervările neesențiale au fost anulate. 

"După câteva zile, durerea a dispărut", a spus mama tinerei. „Eu am avut nevoie în copilărie să îmi scot dinții de minte, la fel ca fiica mea cea mai mare, Lacey, așa că am presupus că e o problemă ce apare în familie. Nu ne-am mai gândit la asta totul a trecut de la sine”.

Dentistul a suspectat un abces, așa că i-a scos câțiva dinți

Luna trecută, Lucie a început să simtă din nou durere, iar părinții i-au făcut o programare la  Spitalul Dentar Universitar din Liverpool.

„Au crezut că face un abces și au scos doi dinți și Lucie a fost cu adevărat curajoasă”, și-a amintit Jayne. „Am trimis-o la școală a doua zi și a venit acasă simțindu-se rău.”

Jayne a dus-o înapoi la spitalul stomatologic, unde i s-a explicat că va mai avea nevoie de o nouă extracție, pentru a ameliora presiunea care se formează și care îi provoacă durerea.

„Dar când am ieșit afară, ochii lui Lucie nu se mai mișcau simultan în aceeași direcție și ne-a spus că o dor”, a explicat Jayne. 

Abia un medic oftalmolog a sesizat că există formațiuni tumorale în spatele ochiului lui Lucie

Tatăl fetei a dus-o apoi la Specsavers, unde, la un control amănunțit a reieșit faptul că există formațiuni tumorale în spatele ochiului ei și le-a recomandat să meargă de urgență la spital.

Ulterior, rezultatele radiografiilor din spital au arătat că Lucie avea o tumoare de mărimea unei mingi de golf în creier și avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență. 

„Mi-au spus că are o tumoare și trebuie să facem o operația imediat în următoarele 24 de ore pentru a-i salva viața. M-am prăbușit în spital. Mi-au arătat radiografia și picioarele mi s-au înmuiat. O asistentă m-a luat și m-a adus într-o cameră și mi-a dat puțină apă, apoi m-a îmbrățișat”, a povestit mama fetei.

Durerea de dinți și vederea încețoșată, simptome ale unei tumori pe creier

Lucie a suferit o operație de șapte ore, prin care s-a reușit îndepărtarea cu succes a tumorei.

Rezultatele unei biopsii, câteva zile mai târziu, pe 29 martie, au confirmat că tumoarea era canceroasă, iar Lucie a fost diagnosticată cu un ependimom.

Ependimomul este un tip rar de tumoare pe creier; aproximativ 2% din toate tumorile cerebrale diagnosticate în Anglia între 2006 și 2010 sunt de acest gen.

Lucie a fost operată și acum face radioterapie

Lucie trebuie să facă acum radioterapie sub formă de terapie cu protoni la Spitalul Christie din Manchester.

„Lucie este atât de curajoasă, încât este un copil atât de uimitor. A luat totul pas cu pas. Suntem norocoși că am găsit tumora când am făcut-o, totul pentru mine este o binecuvântare”, a spus mama ei.

„Dacă nu am fi mers la oftalmolog, tumora canceroasă ar fi trecut neobservată până când ar fi fost prea târziu. Cred că este important ca oamenii să ia în serios aceste teste și să caute mai multe informații despre motivul pentru care au vederea proastă”, a mai spus femeia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Descoperirea făcută de medici în cazul unei fetițe britanice care se plângea de durere de dinți. O radiografie a scos la iveală o problemă mult mai gravă