Antena Meniu Search
x

Video Descoperirea făcută de un băiețel de 6 ani în timp ce săpa după viermi, în grădină, în Anglia. Are 488 de milioane de ani

Un băiețel de șase ani din Marea Britanie a descoperit o fosilă veche de sute de milioane de ani în timp ce se juca în grădină cu un set arheologic pentru copii, primit cadou de Crăciun.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.03.2021, 15:29

Siddak Singh Jhamat arată fosila de coral descoperită în grădina casei sale din Anglia
Descoperirea făcută de un băiețel de 6 ani în timp ce săpa după viermi, în grădină, în Anglia - Vish Singh/ Facebook
  • Siddak Singh Jhamat a descoperit în grădină fosila unui coral vechi de sute de milioane de ani.

Siddak Singh Jhamat, cunoscut sub numele de Sid, s-a arătat extrem de „încântat” de descoperirea unei fosile de coral despre care se crede că are o vechime între 251 și 488 de milioane de ani.

Tatăl său a reușit să identifice coralul după ce a postat câteva fotografii cu fosila pe un grup de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Băiețelul a descoperit fosila unui coral vechi de sute de milioane de ani

Săpam după viermi și lucruri precum ceramică și cărămizi și tocmai am dat peste această piatră care semăna puțin cu un corn și am crezut că ar putea fi un dinte sau o gheară sau un corn, dar de fapt era o bucată de coral", a spus băiețelul, potrivit BBC News.

„Am fost surprinși că a găsit ceva atât de ciudat în sol ... a găsit un coral în formă de corn și câteva bucăți mai mici lângă el, apoi a doua zi a săpat din nou și a găsit un bloc de nisip înghețat. Acolo se aflau multe moluște, scoici de mare și ceva numit crinoid, care este ca un tentacul de calamar, deci este un lucru destul de preistoric”, a spus tatăl băiețelului.

Este vorba de fosila unui coral Rugosa, din Paleozoic 

Cel mai probabil, băiețelul a descoperit o fosilă a unui coral Rugosa, despre care arheologii spun că are o vechime între 251 și 488 milioane de ani.

„Perioada în care au existat a fost între 500 și 251 de milioane de ani în urmă, era Paleozoică”, a spus el.

"Anglia la acea vreme făcea parte din Pangea, o masă terestră a continentelor. Anglia era și ea subacvatică ... aceasta este o perioadă de timp destul de semnificativă. O mulțime de oameni au comentat cât de uimitor este să găsești așa ceva în grădina din spate. Se spune că poți găsi fosile oriunde dacă te uiți suficient de atent, dar să găsești o piesă atât de importantă este destul de ..unic”, a mai spus tatăl copilului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Descoperirea făcută de un băiețel de 6 ani în timp ce săpa după viermi, în grădină, în Anglia. Are 488 de milioane de ani